Adrian Orza și-a anunțat intrarea în cursa pentru Primăria Timișoarei

66

Adrian Orza și-a anunțat, în această după-masă, itenția de a candida la funcția de primar al Timișoarei. Consilierul local a făcut anunțul pe pagina personală de Facebook.

„Am luat decizia, după o îndelungată chibzuință, de a-mi anunța intenția de a candida la Primăria Timișoara. Pentru mine e o datorie de suflet și, mai ales, o mare onoare.
Sunt câteva motive care au stat la baza acesteia, dar astăzi mă voi opri doar la câteva dintre ele, principiale. În primul rând a fost reacția multor timișoreni care mi-au spus că nu au o alternativă la actuala administrație. Una din afara lozincilor, dar dinăuntrul orașului și al cunoașterii lui. În 2012, când am prezentat timișorenilor platforma pentru care candidam, am vorbit de proiectele europene ce urmau să fie implementate. Nu puteam vinde iluzii, ci trebuia să spun exact ceea ce urma să se facă. Exact ceea ce se depusese la finanțare și se semnase deja: Pasajul Michelangelo, Pietonizarea Centrului istoric, etc.

La fel acum, în 2020, vin și spun că Timișoara are o Strategie de dezvoltare economico- socială. Are un concept de dezvoltare numit Vision-2030. Toate aceste strategii și concepte există deja. Au fost concepute în parteneriat, de peste 185 de specialiști, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, universităţilor, ai altor instituţii, agenţilor economici, patronatului şi sindicatelor, asociaţiilor profesionale, cultelor şi organizaţiilor neguvernamentale, de alte institutii de prestigiu din Europa. Nu trebuie decât să ne ținem de ele și să le implementăm. Fără a mai perturba drumul lor spre realitate și realizare cu lozinci și vânzări de iluzii electorale. Și acum vine celalălt argument. Argumentul că, personal, m-am săturat de experiențele și experimentele care se fac pe seama orașului și a vieții locuitorilor ei.

M-am săturat să văd cum războiul românilor contra românilor, semănat de politica nevolnică de la nivel central a fost transferat în plan local. Cu costuri nebănuit de mari. M-am săturat să văd proiecte blocate sau abandonate doar fiindcă nu dau unora cu plus politic. M-am săturat să tot aud cum “cine nu e cu mine e împotriva mea”. Și m-am săturat să văd cum sloganul de mai înainte caută să fie înlocuit cu  „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Timișoara nu își mai poate permite să nu adune laolaltă toate energiile ei creatoare și inovative. Toate ideile bune de oriunde ar veni ele. M-am săturat de oameni orchestră sau de dirijori providențiali. Străzile nu se vor mătura cu lozinci, iar parcurile nu se vor îngriji cu doctrine politice. Autobuzele nu au nevoie de viziuni personale extravagante ca să ajungă în stații. Iar traficul nu se va fluidiza citind texte bine scrise de alții în laboratoare și postate pe rețele de socializare. Cunosc oameni în toate partidele. Am amici în PNL, în PSD, în UDMR sau PMP și ProRomania. Am cunoștinte în PLUS sau în USR. E însă această lume conflictuală care s-a transferat de la Centru, cu etichete si lozinci. Cu ură și neînțelegere, care fac complicată colaborarea cinstită și de bună credință. Dar toate aceste tare politice nu ajută cu nimic Orașul! El are nevoie de un simplu Pact. De înțelegere și colaborare. De comunicare. De respect.

Exact asta propun tuturor celor care gândesc în favoarea Orașului. Indiferent din ce zonă politica vin. Ma interesează mai puțin asta. Contează pentru mine doar cum se raportează fiecare la soluțiile pentru ca Timișoara să redevină orașul cu care să ne mândrim. Orașul NOSTRU! TIMIȘOARA!”, este postarea lui Adrian Orza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ