Administrația Bazinală de Apă Banat se pregătește de inundații, în Timișoara

383

Din fericire, deocamdată, autoritățile fac doar exerciții pentru cazul în care Bega ar da pe dinafară. Echipa de Intervenţie Rapidă din cadrul Administrației Bazinale de Apă Banat a instalat pe malul stâng al Canalului Bega 50 de metri de dig modular din aluminiu din cei 200 de metri, dig achiziţionat prin proiectul finanţat de IPA “Managementul comun pentru prevenirea riscurilor în situaţii de urgenţă în aria de cooperare transfrontalieră româno-sârbă„ avându-i ca beneficiari pe ISU Banat şi ABA Banat.

diguri modulare 2

ABA Banat mai are 840 de metri de dig modular din aluminiu şi 1000 de metri de dig gonflabil, aceştia fiind achiziţionaţi prin proiectul WATMAN, care a fost implementat la nivel naţional de către Administraţia Naţională „Apele Române”.

“Ne bucurăm să fim alături de specialiştii de la ISU Banat, specialiştii protecţiei civile care au participat cu profesionalism şi devotament la toate misiunile de salvare a oamenilor şi diminuare a pagubelor materiale în cazuri de calamităţi”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

diguri modulare 3

 

În această prezentare, publicului larg i s-a făcut cunoscută doar o mică parte din logistica pe care ABA Banat o deţine pentru a interveni în situaţii de calamităţi naturale (inundaţii şi poluări accidentale).

LĂSAȚI UN MESAJ