Adio gropilor! Drumarii din vestul țării au primit forțe noi Foto

206

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere continuă să doteze secțiile din țară pentru ca drumarii să poată repara mai eficient și mai calitativ gropile din asfalt.

DRDP Timișoara primește 2 freze de asfalt noi. În total, au fost cumpărate 19 feze marca Wirtgen, iar valoarea investiției se ridică la aproape 8 milioane de lei.

”Și această achiziție se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul pus în aplicare prin Direcția de Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750”, transmite CNAIR.

Freza de asfalt este cel mai folosit utilaj pentru îndepărtarea îmbrăcăminților asfaltice sau din beton degradate și care necesită înlocuire. De asemenea, este unicul utilaj care poate executa operațiunea de frezare a îmbrăcăminții asfaltice și încărcarea simultană a materialului rezultat în mijlocul de transport.

Freza are o lățime de 0,5 m și are capacitatea de frezare în spații înguste. Costurile de operare și mentenanță sunt reduse, având în vedere consumul redus de carburant al acestui tip de utilaj.

Cele 19 autofreze se adaugă celor 100 de autoutilitare mixte, 24 de răspânditoare de emulsie cu lance, 7 platforme de cântăriri auto, 16 autobasculante și 7 mașini de marcaj achiziționate în cursul acestui an de către CNAIR S.A. prin Direcția Mecanizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.