Adelin Petrișor va susține la Timișoara workshop-ul Manipularea, flagelul societății digitale. Cum te poți apăra?

240

Pentru cei care vor să afle de la figuri marcante ale jurnalismului din România cum să identifice sursele credibile, care sunt mecanismele prin care poți verifica informațiile, despre cum opinia publică poate influența rezultatele alegerilor dintr-o campanie electorală sau pur și simplu consideri că informația reprezintă puterea, sâmbătă, 28 ianurie de la ora 13:30, la Incuboxx va avea loc dezbaterea ”Manipularea, flagelul societății digitale. Cum te poți apăra? din cadrul programului Timișoara-Capitala Tineretului din România.

Dezbaterea este impărțită în două părți, astfel că în prima parte are loc un workshop susținut de cei de la PoliticAll, în care se vor prezenta cum poți contracara informaţiile false transmise prin tehnici de manipulare. În plus, ţi se vor oferi exemple concrete de informaţii care au denaturat realitatea, precum şi efectele lor.

De la ora 17:00 invitații speciali Adelin Petrișor și Marcel Tolcea vor prezenta care sunt regulile de verificare a informaţiilor, care sunt paşii de străbătut de la o informaţie la un material de presă, dar și culisele unor materiale jurnalistice extraordinare.

Adelin Petrişor este unul dintre cei mai reprezentativi jurnaliști de război din România, cu o experienţă de peste 20 de ani de presă, prezent în zone de conflict din toată lumea, de unde a transmis şi a realizat ştiri şi interviuri cu personalităţi remarcabile, iar Marcel Tolcea este profesor la Universitatea de Vest din Timişoara, jurnalist şi scriitor.

Evenimentul din 28 ianuarie este primul dintr-o serie de patru evenimente ce se vor desfaşura în lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie (până la sfârşitul programului Timişoara- Capitala Tineretului din România). Scopul primordial este de a le trasa tinerilor direcţii prin care se pot informa corect, seminariile fiind susţinute de membrii echipei PoliticALL- proiect jurnalistic online ce îşi propune sa contribuie, prin materiale obiective, la înţelegerea actualităţii internaţionale.

Totodată, în cadrul celor patru ediţii, vor fi invitaţi jurnaliști celebri, care au reuşit să producă schimbare pozitivă în societatea noastră, prin știri, reportaje sau anchete.

Numărul participanților este limitat și necesită înscriere aici: http://bit.ly/2jQcEzZ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ