Acuzaţii Pro Infrastructura: minciuni la nivelul Ministerului Transporturilor

345

Anul 2018 ar trebui să fie anul inaugurărilor de tronsoane de autostradă. Asta dcă ne luăm după ultimele declaraţii făcute de ministrul transporturilor, Felix Stroe. În realitate, susţin cei de la Pro Infrastrutura, în loc de peste 150 de kilometri noi de autostradă promişi pentru dechidere în 2018, doar puţin peste 60 vor putea fi utilizaţi de şoferi.

Ministrul Trnsportorilor a declarat, la mijlocul lunii decembrie, că în 2018 se vor deschide 156,7 kilometri noi de şosea rapidă.

„Ministrul minte cu nerușinare, încercând să ne convingă că anul viitor vom da în folosință „minim 156,7 km” din totalul de 186,867 km contractați (adică 84%)”, acuzăspecialiștii Asociației Pro Infrastructura.

Potrivit acestora „în 2018 pot fi finalizați 83,587 km (21,15 km sunt de fapt gata din acest an) din care, realist vorbind, putem folosi doar 63 km (aproximativ), restul fiind „muzee”. Și asta cu mare efort, DACĂ vor fi depășite obstacolele birocratice și tehnice majore, DACĂ va fi asigurată finanțarea și DACĂ va fi voință și muncă susținută atât din partea constructorilor, cât mai ales din partea autorităților.”

Printre cei 63 de kilometri despre care Pro Infrastructura spune că ar putea fi inauguraţi anul acesta, o bună parte se regăseşte în vestul ţării.

Autostrazi lugoj deva (2)„Cel mai lung tronson care poate fi inaugurat în 2018 este lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (21,141 km). Însă este blocat total de incompetență și fugă de răspundere, CNAIR nerecunoscând lucrările suplimentare (semi-nodul Holdea și al doilea ecoduct) pentru care s-au emis autorizații de construire. În decembrie s-a redus dramatic mobilizarea în teren până la clarificarea situației contractuale.

În prima parte a anului pot fi terminați 4,030 km din lotul 2 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, între nod Margina și limita cu secțiunea E, însă acest tronson va fi doar un alt muzeu pentru că nu poate fi deschis circulației (nu are un nod în est)”, mai spun specialiştii.

Potrivit documentelor oficiale, toate cele 3 loturile aflate în lucru pe tronsonul Lugoj  – Deva trebuie deschise până la toamnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ