Acuzații grave după eutanasierea mai multor câini, într-un adăpost din vestul țării VIDEO

343

Scandal la adăpostul de câini de la Călan. Mai mulți membri ai ONG-urilor pentru protecția animalelor au surprins momentul în care mai mulți câini au fost eutanasiați și băgați în saci de gunoi. Aproape 50 de patrupede au fost ucise astăzi, potrivit cifrelor oficiale, dar iubitorii de animale spun că nu s-a respectat procedura și că animalele au fost omorâte de hingheri și nu de medicul veterinar.

„Ne-am dus să vedem în ce fel se desfășoară activitatea lor de eutanasiere. Ne-am ascuns în boscheți pe acolo și am început să filmăm. La 6 am fost acolo, știu că hingherii s-au întâlnit la ora 6 la cafele, la 6:30 au venit, au intrat înăuntru și au pregătit sacii în care să bage cadavrele, fără niciun medic, fără niciun fel de procedură. Au intrat pe cuștile animalelor și au început să le injecteze. I-au injectat direct în plămân și îi omoară efectiv. Am chemat poliția la 112, au venit, poliția le-a numărat câinii, le-au spus că nu mai au câini morți, dar am aflat după aceea că mai aveau câini morți, în spatele unor cuști. Trei câini morți erau în țarcul numărul 1, în spatele cuștilor. Câini aceia erau omorâți de ieri, dacă nu mă înșel”, spune Lucian Trestianu, un iubitor de animale, pentru ziardehunedoara.ro.

„Noi am informat DSV, iar acum autoritățile trebuie să își facă treaba. Ei au eutanasiat toți acei câini în jur de o oră. Într-o oră nu poți să eutanasiezi pe procedură. Procedura este lungă: se injectează câinele în venă, se pune în perfuzie de anestezic, după care se injectează soluția finală. Dar au fost terminați în stilul lor grotesc: au sărit cu genunchi pe ei și au început să îi injecteze în plămâni. Asta e România noastră, suntem de râsul lumii”, mai spune ONG-istul.

LĂSAȚI UN MESAJ