Acuzații dure din Timiș, la adresa Ministerului Sănătății: „prostie, ignoranță, aroganță”

215

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, atacă dur Ministerul Sănătății. Social democratul spune că oficialii din București nu au plătit cazarea persoanelor plasate în carantină în pensiuni și hoteluri din Timiș, lăsând astfel unitățile de cazare cu datorii și în pragul falimentului.

Dobra susține că hotelierii sunt luați ”de fraieri” și că rambursarea cheltuielilor abia atinge pragul de 30%. ”Ministerul Sănătății bagă intenționat în faliment și unitățile de cazare, care mai erau pe linia de plutire. Pensiunile sau hotelurile, care au acceptat să cazeze mii de cetățeni pe care Guvernul i-a carantinat, pe motiv de coronavirus, stau acum cu mâna întinsă pentru plata serviciilor prestate. Până în prezent, unitățile de cazare din Timiș au primit aproximativ 30% din valoarea totală datorată, pentru găzduirea celor suspectați de Covid-19.

Nici nu știu cum să numesc asta: prostie, ignoranță, aroganță…. Un fel de ‘fraierilor, descurcați-vă’! Asta e atitudinea pe care o are, în continuare, Ministerul Sănătății, condus de Nelu Tătaru, când vine vorba de plata cheltuielilor, indiferent de tipul lor. Astfel, domeniul Horeca, care a aruncat deja mii de salariați în șomaj, în cel mai bun caz, primește, poate, lovitura decisivă din cauza guvernării mincinoase și incompetente”, a transmis Călin Dobra.

Unitățile de cazare care au găzduit suspecți de coronavirus s-au mai lovit de o problemă. Unii cetățeni au distrus camerele, au spart geamuri, au stricat aparatura electronică sau instalațiile sanitare. O gură de aer proaspăt pentru întreaga industrie a ospitalității poate veni joi, 9 iulie, când ar putea fi deschise restaurantele.

LĂSAȚI UN MESAJ