”Actual primar, fost om de afaceri, caut întreprinzători pentru promovarea școlii profesionale!” Cine este ediul care cere ajutorul agenților economici?

150

Edilul municipiului din Valea Domanului, Ioan Popa vrea să fie sigur că se poate baza pe agenții economici și în anul școlar viitor. Astfel că, la doar o lună de la începerea școlii, Primăria Reșița invită agenții economici locali să se alăture continuării demersului privind sistemul de învățământ profesional dual în municipiu de pe Bârzava.

În luna septembrie a anului trecut, Primăria Reșița împreună cu Inspectoratul Școlar Județean au pus bazele învățământului școlar profesional în sistem dual în liceele reșițene. Astăzi sunt înscriși 132 de elevi pentru 11 calificări profesionale și 13 agenți economici parteneri.

Implicarea agenților economici în acest demers prin care se corelează cererea de pe piața muncii cu oferta educațională este esențială pentru comunitate, dar și pentru tinerii care doresc să își dezvolte o carieră profesională atractivă și viabilă, spun reprezentanții administrației locale.

În vederea pregătirii rețelei pentru anul școlar 2018-2019, Primăria Reșița lansează o nouă invitație către agenții economici din oraș interesați să devină parteneri și beneficiari ai acestui proiect. Întâlnirea va avea loc joi chiar la sediul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ