Activități ”Foc de artificii” în școlile din Caraș-Severin

252

Polițiștii din Caraș-Severin au plecat prin școli pentu a-i informa pe copii despre pericolul folosirii petardelor și a artificiilor în perioada sărbătorilor.
În cadrul Planului de acțiune național ,,Foc de artifiicii”, polițiștii acordă o atenție deosebită siguranței copiilor. Prin activitățile desfășurate în școli cei mici află cât de periculoase pot fi artificiile sau petardele, obiecte pirotehnice mici, dar care pot răni grav. Părinții sunt sfătuiți, la rândul lor, de polițiști, să își protejeze copiii și să nu mai cumpere sau să folosească petarde sau artificii pentru că acestea le pot pune sănătatea și chiar viața, în pericol.
”Reamintim faptul că persoanele fizice nu au voie să cumpere și să folosească decât materiale pirotehnice din categoria F1 – articole de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil și care sunt destinate utilizării în spații restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă, iar pocnitorile din categoria F1 nu trebuie să conțină mai mult de 2,5 mg de fulminat de argint. Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani”, precizează polițiștii.
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, folosirea articolelor pirotehnice fără drept, comercializarea lor persoanelor care nu au împlinit 18 ani, dar și comercializarea articolelor pirotehnice care trebuie utilizate doar de către pirotehniști.

LĂSAȚI UN MESAJ