Activitatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în fapte, cifre și imagini. VIDEO

166

După un obicei ce s-a impus de foarte mult timp, la final de an, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș se adună într-un cadru festiv pentru a trage o linie sub lista de activități a perioadei ce se încheie. Sigur că este doar o linie de final simbolică. Activitatea mediului de afaceri nu are deloc odihnă și nu se încheie niciodată.

La bilanțul oficial au participat membrii colegiului de conducere, angajați ai structurii camerale, dar și membri ai principalelor firme colaboratoare la care s-au alăturat jurnaliștii familiarizați cu mediul economic.

Evenimentul a fost deschis de Rodica Olinic, cea care a mai destins atmosfera cu o introducere (cum se putea altfel, în luna Crăciunului? ) decât sub forma unei povești în care Camera de comerț și mediul de afaceri erau asemuite cu personaje de poveste. Sigur că în povești se trece ușor bariera dintre ficțiune și imaginație.2018 a fost unul dintre cei mai buni ani de până acum. Citarea doar sumară a tuturor celor întâmplate ar dura extrem de mult. Doar pentru a face un extrem de succint bilanț al semestrului al doilea de activitate, doamna Florica Chiriță, președintele executiv, a avut nevoie de multe minute și de tehnică ajutătoare constând în grafice și imagini explicative. Adică în „cifre, fapte și imagini” după exprimarea dânsei.

Numărul de activități a ajuns la un maxim greu de egalat. Dovadă este și evenimentul organizat sub denumirea de „Topul Firmelor” unde au fost selecționate pentru premiere un număr imens de firme din cele peste 30.243 ce au depus un bilanț de afaceri corect. Din acestea au îndeplinit criteriile severe aproape 1800 de firme. Acestea au realizat 60 la sută din cifra de afaceri a județului nostru.

Pentru că afaceriștii vorbesc în cifre vom da câteva pentru a fi mai credibili.
– 248 de firme au primit trofeul de excelență, ce nu se obține ușor. Este nevoie de șapte ani de clasificare în top pentru a primi trofeul.
– 10 ani de când se acordă trofeul de excelență și pentru instituții de învățământ
– 6 diplome pentru firme ce au fost înființate cu 25 de ani în urmă și au o activitate fructuoasă și neîntreruptă.
– tot un trofeu pentru 25 de ani de excelență au primit pentru „Inimă sănătoasă”, specialiștii de la Institutul de Boli cardio-vasculare de la Pădurea Verde.
– Trofeul de excelență pentru „responsabilitate socială” a împlinit deja patru ani și a mers de asemenea către domeniul de sănătate la Societatea de anestezie „Aurel Mogoșanu”.
– premiul anului pentru brand a fost adjudecat de firma „Medicis”.
– de asemenea, pentru prima dată, au fost atribuite premii pentru învățământul dual și profesional ce au mers la cei șase directori de colegii și licee tehnice ce au și cursuri de formare profesională.
– premii speciale au fost atribuite pentru recunoaștere autohtonă pe piețele internationale. Acestea sunt „Apa Aura” ce deja a depășit frontierele europene fiind extrem de cunoscută în tot spațiul asiatic. Iar cramele „Aramic” au fost declarate la misiunea economică din Bavaria ca fiind la originea celui mai bun vin al evenimentului din Germania.

Anul acesta au fost organizate 20 de evenimente majore la care au participat un total de 1500 de firme.

Semestrul doi a debutat cu o mare întâlnire dedicată oportunităților pentru învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2019-2020. Evenimentul a fost organizat cu ajutorul Inspectoratului Școlar. Totul a fost o urmare a întâlnirii de la Summitul de la București, numit Edu-Pro, cu participarea ambasadei germane, directorului și președintelui Camerei de comerț româno-germane, dar și a ministrului Învățământului. Timișul încă nu este la nivelul județului Brașov, care este extrem de avansat în această privință, dar face, de asemenea, eforturi mari pentru a asigura multitudinii de companii o forță de muncă bine calificată.

Întâlnirea de azi, ca orice eveniment din preajma Crăciunului nu ar fi fost întreagă dacă nu venea și Moșul cu daruri frumoase pentru cei mai cuminți. De asemenea, un virtuos artist al Operei Române a încântat asistența cu o voce deosebită și cu un frumos repertoriu de colinde și cântări sărbătorești.

Cum un bilanț, chiar și sumar, este extrem de bogat, vom mai reveni în paginile noastre cu mult mai multe date și cifre despre activitatea CCIAT și a agenților economici de la noi din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ