Acțiune în forță, în Banat, privind recuperarea vaccinării antirujeolice

134

Noua conducere a Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin a început în forță o acțiune de recuperare a vaccinării antirujeolice în județ.

În acest sens, reprezentanții instituției au inițiat o campanie de informare privind importanța vaccinării deplasându-se în comunitățile defavorizate pentru a-i consilia pe părinți. Pe lângă acțiunea de informare și conștientizare, DSP Caraș-Severin va lua măsuri privind înființarea unor centre de vaccinare în localitățile Reșița, Caransebeș, Dognecea, Bocșa și Răcășdia. Pentru o mai largă informare, reprezentanții DSP au început să împartă medicilor şi părinţilor, pliante cu rol informativ despre această boală infecţioasă, directorul Dănilă Miloș specificând că, netratată, rujeola poate produce complicaţii care duc la deces.

”În ultima perioadă de timp există discuţii pro sau contra procesului de imunizare. Încă există colectivităţi care nu conştientizează că nevaccinarea poate să ucidă. Există din păcate colectivităţi care refuză vaccinarea. Pentru aceste lucruri, şi nu numai pentru acestea, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat o acţiune cu toate forţele şi cu toate resursele instituţionale pentru recuperarea decalajului privind vaccinarea. Toate aceste acţiuni ale DSP ţin îndeaproape calendarul naţional de vaccinare. Avem obligaţia de a aplica strategia naţională de vaccinare şi trebuie să intervenim pe segmentul educaţiei sanitare, mergând până la baza societăţii prin consilierea persoanelor ca să înţeleagă cu adevărat acest proces important”, a precizat șeful DSP, Dănilă Miloş.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin desfășoară controale la cabinetele medicilor de familie unde verifică modul de păstrare a vaccinurilor, registrul de vaccinare şi declarațiile părinților care au refuzat vaccinarea. Au fost sancționați medicii care nu au desfășurat cu rigurozitate acțiunea de vaccinare.

În Caraș-Severin, numărul cazurilor de rujeolă a înregistrat o creștere alarmantă în perioada 2016-2017. În tot județul au fost 1164 de cazuri de rujeolă și 4 decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.