Acțiune de sensibilizare la Timișoara. „Un Milion de Stele” pentru oamenii fără adăpost. Foto

201

Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara a organizat, în seara de 10 noiembrie, în faţa Domului Romano-Catolic din Timișoara, evenimentul „Un Milion de Stele” pentru oamenii fără adăpost.

Piața Unirii a fost luminată de flăcările speranței. Cei prezenți au aprins lumânări în fața bisericii pentru a-și arăta empatia și solidaritatea față de copiii și oamenii din categoriile sociale defavorizate. Inițiativa a avut menirea de a-i face pe cetățeni mai receptivi la problemele celor săraci și de a-i îndemna să îi sprijine atât spiritual, cât și material.

”Această inițiativă a început acum zece ani în Germania. Acum este răspândită în Europa în mai multe organizații Caritas, iar la noi în țară în peste 50 de localități. Aprindem o lumânare ca semn de solidaritate cu cei săraci, câte o stea care să lumineze pentru ei. Anul acesta fondurile pe care le strângem la eveniment vor fi dedicate copiilor săraci, pentru prevenirea abandonului școlar și copiilor instituționalizați la noi în organizație”, a spus Grün Herbert, directorul executiv al Federației Caritas a Diecezei Timișoara.

Oamenii s-au arătat deschiși acestei acțiuni și au contribuit pentru a face o diferență în viețile celor săraci. Atât persoanele care au venit la eveniment în cunoștință de cauză, cât și cele care s-au aflat doar în trecere, au aprins câte o lumânare și au donat bani. Cu toate acestea, membrii organizației Caritas speră ca în viitor participarea cetățenilor va fi mai numeroasă.

Autor: Cătălina Ștefîrța

LĂSAȚI UN MESAJ