Acțiune caritabilă înainte de Crăciun. A două ediţie a Caravanei Lions Timişoara Bastion a făcut 80 de copii fericiţi

266

80 de copii care provin din familii fără posibilităţi materiale din întreg judeţul Timiş au primit duminică, 18 decembrie, o vizită surpriză din partea membrilor Clubului Lions Timişoara Bastion. Aceştia au organizat a două ediţie a Caravanei Lions.

„Suntem fericiţi că am reuşit anul acesta să continuăm acest proiect care, deşi este doar la a doua ediţie, devine un proiect de suflet pentru membrii clubului nostru. Anul acesta, prin implicarea colegilor, atât financiară cât şi cu timp şi muncă, am reuşit să dublăm numărul de copii pe care am reuşit să îi servim. În calitate de preşedinte transmit speranţa noastră ca anul viitor să reuşim să servim şi mai multe familii şi să aducem câteva clipe de bucurie unui număr şi mai mare de copii,” a declarat Ciprian Orhei, preşedintele Clubului Lions Timişoara Bastion.

A doua ediţie a Caravanei Lions a însemnat şi anul acesta un adevărat tur de forţă de peste 500 de km, pentru că într-o singură zi a oprit în 17 localităţi la 27 familii nevoiaşe din Pădureni, Jebel, Voiteg, Soca, Banloc, Giera, Giulvăz, Periam, Variaș, Hodoni, Biled, Recaş, Drăgoieşti, Lugoj, Bodo, Cutina şi Timişoara.

Fiecare dintre cei 80 de copii a primit un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuţe, obiecte de igienă, sucuri, jucării şi dulciuri… multe dulciuri.

Caravana Lions este deja o tradiţie şi va fi organizată în fiecare an. Mai mult chiar, Clubul Llions Timişoara Bastion urmăreşte să ajute aceste familii şi de-a lungul întregului an, nu doar de sărbători. În acest sens, membrii clubului au identificat la faţa locului, în casa fiecărei familii nevoile acestor oameni.

În viitorul apropiat, Clubul Lions Timişoara Bastion va analiza fiecare caz în parte pentru a prioritiza acţiunile viitoare.

„Nu am dus doar cadouri ci şi bucuria că lumea nu a uitat de ei, chiar dacă sunt departe de oraşele mari. Am văzut sărăcia unora, tragedia altora, dar şi speranţa din ochii copiilor. Am notat situaţia fiecărei familii, cu gândul că vom putea să îi sprijinim în anul care vine… Sunt multe de făcut, şi oricine doreşte să se implice este binevenit!”, a mai adăugat Ciprian Orhei.

Lions Clubs Internaţional este cea mai mare organizaţie de tip service din lume, cu aproape 1,3 milioane de membrii în aproximativ 45.000 de cluburi în peste 200 de ţări. De la înfiinţarea din 1917, cluburile Lions au ajutat persoanele cu probleme de vedere şi şi-au luat un angajament solemn în a ajuta comunităţile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ