23.1 C
Timișoara
duminică 1 octombrie 2023

Acțiune a polițiștilor locali și STPT pe mijloacele de transport și în stații – aproape 40 de sancțiuni aplicate și 15 persoane fără adăpost depistate

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban și Patrulare Navală au desfășurat, în această săptămână, o amplă acțiune pe mijloacele de transport în comun, dar și în stațiile acestora, în colaborare cu angajații Societății de Transport Public Timișoara.

Principalul scop al acestei acțiuni a fost acela de a preveni comiterea faptelor precum practicarea cerșetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deșeuri, deteriorări și distrugeri, combaterea călătoriei fără bilet, oprirea și staționarea autovehiculelor în stațiile de tramvaie, autobuze și troleibuze etc, dar și prevenirea prezenței hoților de buzunare în mijloacele de transport și în stațiile acestora.

Totodată, s-a relaționat cu zeci de cetățeni, care și-a spus nemulțumirile referitoare la modul în care se desfășoară călătoriile cu mijloacele de transport, de la situația stațiilor sau a tramvaielor până la modul în care se desfășoară de vânzare a biletelor.

Toate acestea au fost transmise structurilor din cadrul STPT în vederea remedierii. Au fost aplicate un număr de 39 de sancțiuni pentru călătoria fără bilet, consum de alcool în stații, refuz de legitimare, oprire sau staționare a autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport, fiind aplicate și 145 de colante în cazul acestora.

Un număr de 15 persoane fără adăpsot depistate în tramvaie sau în stații au fost preluate și predate serviciilor sociale, după ce au fost depistate în mijloacele de transport și în stații din zonele Piața Libertății, Bălcescu, Sinaia, Timișoara 700.

Astfel de acțiuni au fost periodic, pe lângă patrulările zilnice ale polițiștilor locali, pentru a asigura un transport public civilizat.

Alte subiecte :

Înfrățirea între două orașe europene Gera și Timișoara trăiește prin colaborarea concretă a instituțiilor și a oamenilor

La Primăria Municipiului Timișoara a avut loc ceremonia de aniversare a 25 de ani de înfrățire între orașul nostru și Gera (Germania). Evenimentul s-a...

Lupta pentru palatele Timișoarei, preluate dubios de anumite familii de romi, rămâne în ,,suspense!”

Momiță Bona, proprietarul palatului de pe Bulevardul C.D. Loga 52, trecut în proprietatea statului român, îl acuză pe primarul Dominic Fritz de discriminare și...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :