ACS-ul a ajuns în zona retrogradabilă a Ligii I!

88

Inevitabilul s-a produs și ACS Poli a ajuns în zona retrogradabilă după al 15-lea meci consecutiv fără victorie în Liga I. Timișorenii au pierdut acasă în fața lui FC Botoșani, scor 0-1, și momentan stau pe poziția ce duce la baraj…

ACS Poli pare că se îndreaptă cu pași siguri spre liga secundă. A ajuns anpetenultima în Liga I după un nou eșec, primul pe teren propriu și al treilea din play-out. Singura echipă fără victorie în play-out a coborât loc cu loc și a ajuns după cinci etape pe pozițiile fierbinți ale clasamentului. Cele trei puncte adunate cu chiu cu vai în play-out au aruncat-o pe Poli pe locul de baraj, dar distanța ce o separă de locurile direct retrogradabile este de un singur punct!

Un 0-1 care atârnă greu pentru echipa lui Leo Grozavu, care nu reușește să oprească șirul rezultatelor negative.

Primele secunde au adus și prima mare ocazie de gol. Axente s-a trezit în situație excelentă de a marca, dar Poli a avut șansă și mingea trimisă de fostul atacant al violeților a nimerita bara. Gazdele nu rămân datoare și după trei minute amenințaseră poarta adversă în două rânduri. După jumătate de oră de joc Ciucur a avut golul de 1-0 în picior dar a întârziat foarte mult reluarea din 7 metri și a fost blocat de Dumitraș.

Aspectul jocului a rămas deschis și după pauză, cu Poli fiind echipa mai activă și evident mai interesată dă marcheze. Lovitura liberă a lui Vașvari din minutul 58  l-a întins serios pe Cobrea. Contrar cursului jocului, oaspeții au deschis scorul după exact o oră de joc. Pe o acțiune rapidă, centrare Golofca și reluare simplă din 8 metri pentru Axente: 0-1.

Timișorenii s-au aruncat în atac și Ciucur, Munteanu și Roman au ratat șansa egalării în interval de numai zece minute. Apoi însă avântul gazdelor s-a tăiat și lipsa ideilor din atac a schimbat fața jocului. Până la final mingile lungi aruncate în careul oaspeților nu au mai adus niciun rezultat pe tabelă: 0-1.

ACS Poli: Straton – Haruț, Cânu, Melinte, Oliva – Vașvari – Munteanu, Enescu (min. 73 – Bîrnoi), Zaluschi (min. 46 – Croitoru), Ciucur – Drăghici (min. 46 – Roman).

Clasamentul din play-out arată demoralizator pentru bănățeni după primele cinci runde. Cu 16 puncte, Poli este antepenultima în clasament, pe locul de baraj. Gaz Metan Mediaș o urmează cu 15 puncte, iar Juventus este ultima cu 13 puncte, cele două echipe fiind în acest moment cele care ocupă locurile retrogradabile.

În runda viitoare Poli merge pe terenul primei clasate din play-out, Dinamo București, în 20 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.