ACS Poli – „U” Cluj, 0-3. Primul gol al ardelenilor, după un penalty inexistent

105

ACS Poli a fost învinsă, 0-3, de Universitatea Cluj, într-un meci din etapa a 33-a. Axente, din penalty (19), Abrudan (59) și Gavra (73) au marcat pentru „șepcile roșii”, pe arena „Electrica”. Deschiderea de scor a venit după o gravă greșeală de arbitraj, arbitrul dictând un penalty inexistent pentru oaspeți.

Cristian Codrea a indicat punctul cu var, in minutul 16, după o fază în care a apreciat un fault al lui Paramatti la Abrudan. Imediat, Valeriu Răchită le-a făcut semn jucătorilor să părăsească terenul, dar a revenit asupra hotărârii, la insistențele căpitanului italian.

Clujenii s-au mulțumit apoi doar să apere rezultatul, în vreme ce gazdele s-au „aprins” și mai mult și au irosit două șanse mari prin Bădăuță și Calugher – ultimul trimițând, cu latul, din 10 metri peste poartă! La reluare, ardelenii au apărut ceva mai des în careul bănățean, iar „veteranul” Abrudan (59) a făcut 2-0, cu un șut din careu, după o „așezare” a lui Cordoș, venită în urma unei centrări bune a lui Pîrvulescu. De aici, jocul s-a rupt definitiv. Au urmat două ocazii rarisime semnate Giurgiu și Hațieganu, șut slab în portar din doar 5 metri, pentru ca în cele din urmă, Gavra s-a facă 3-0. Simplu din careu, după o minge venită de la nou-intratul Marius Coman (73). Finalul a mai adus doar o eliminare pentru Buzan, care a văzut al doilea „galben”, pentru un fault din spate (92).

ACS mai are șanse doar pur teoretice de a se salva și merge runda viitoare la Bacău cu un lot decimat, nu mai puțin de 5 jucători fiind suspendați, din cauza cartonașelor galbene primite în partida de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.