ACS Poli s-a îndepărtat de finala Cupei României

95

Timișoara a făcut un pas înapoi față de finala Cupei României la fotbal în urma înfrângerii din jocul tur a penultimului act cu Astra Giurgiu. ACS Poli a cedat cu 1-4 primul duel contra campioanei și are șanse minime de a răsturna scorul în returul de pe teren propriu.

Campioana s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru ACS Poli în disputa din Cupa României. Învinsă în campionat de trupa lui Ionuț Popa, formația giurgiveană s-a răzbunat în turul semifinalelor cu o victorie 4-1 care o duce cu un picior în ultimul act. Un meci influențat de erorile de arbitraj, trei dintre cele cinci goluri venind pe greșeli nepermise ale brigăzii.

Turul de la Giurgiu a început furtunos, gazdele reușind deschiderea scorul la prima fază. Budescu a primit cadou un penalty și tot decarul Astrei a transformat pentru 1-0 în minutul 4. Timișoara a răspuns peste cinci minute după o acțiune suspectă de ofsaid ce a circulat pe traseul Croitoru – Mailat – Popovici, ultimul reluând în poarta goală pentru 1-1. Rezultatul de egalitate a rezistat până în minutul 36, timp în care ambele echipe și-au creat ocazii de a marca. Săpunaru l-a învins pe Curileac cu o lovitură de cap din colțul careului mic: 2-1 avea să fie și scorul pauzei.

Astra a mai primit cadou un penalty și în debutul părții secunde când același Budescu l-a păcălit pe centralul Comănescu pentru un contact cu Bocșan. Transformă tot atacantul campioanei pentru 3-1. Poli nu a mai găsit forța de a mai marca un gol doi care să le mărească șansele de calificare. Ba din contră, Ioniță a marcat golul patru pentru Astra în minutul 75. Se pute încheia și mai prost pentru bănățeni, care în final au lăsat spații în defensivă și au avut noroc la câteva situații periculoase.

Manșa retur este programată în perioada 16-18 mai, pe arena Dan Păltinișanu. În cealaltă semifinală a Cupei se întâlnesc miercuri seara CSU Craiova și FC Voluntari.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Scutaru, Bocșan, Novak – Artean, Soljic – Mailat (70 – Pedro), Croitoru (85 – Bîrnoi), Novak (55 – Drăghici) – Popovici.

Pentru timișoreni urmează în week-end un meci mult mai important, cel de luni cu FC Botoșani din play-outul Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ