ACS Poli – Petrolul, duel important pentru play-out

253

S-a intrat în ultima linie dreptă înaintea încheierii primei părții a sezonului Ligii I. ACS Poli așteaptă prima victorie a anului la vizita Petrolului din meciul de vineri.

Eșecul cu Voluntari și remiza de la Iași au tulburat apele la ACS Poli, în special zvonurile cu îndepărtarea lui Florin Marin. O victorie în ultima rundă ar aduce liniștea înaintea play-out-ului, o liniște de care bănățenii au mare nevoie. Petrolul Ploiești este adversara directă din lupta la retrogradare, astfel că meciul direct devine unul de 6 puncte.

”Jocul cu Petrolul este unul foarte important, mai ales prin prisma victoriei obținute de Voluntari în ultima etapă contra Stelei. Este un meci cu miză deosebită pentru ambele echipe. O victorie ne-ar asigura un plus de liniște în perspectiva sezonului de play-out. Petrolul a avut o campanie de transferuri bună, a adus jucători de calitate. Având în vedere că nu au câștigat de mult timp, nu am învins nici noi, va fi cu siguranță un meci disputat. Punctele sunt importante pentru ambele formații”, declară Florin Marin.

Tehnicianul se bucură în continuare de sprijinul conducerii, cel puțin asta spune managerul Daniel Stanciu. ”Nu există niciun diferend între noi. Este normal să existe și lucruri văzute în mod diferit, dar asta nu înseamnă că nu avem același interes, adică acela de a salva echipa. De aceea am și venit în ultima vreme alături de el la conferințele de presă, tocmai pentru a întări acest lucru”, a subliniat oficialul.

Meciul ACS Poli – Petrolul se jocă vineri seara, ora 20,30, pe stadionul Dan Păltinișanu.

Trei nume noi

În altă ordine de idei prim-divizionara și-a prezentat oficial și ultimele trei transferuri ale iernii. Nu a fost nicio surpriză pentru că mutările lor erau cunoscute de ceva timp publicului însă nu au fost însuțite oficial de club. Cei trei jucători pe care Florin Marin îi are la dispoziție inclusiv pentru duelul cu Petrolul Ploiești de vineri sunt așadar fundașul israelian Bar Aharoni (21 ani), împrumutat de gruparea Bnei Yehuda, portarul senegalez Lys Gomis (26 ani), cedat aici de AC Torino, și mijlocașul englez Ross Jenkins (25 ani), sosit liber de contract din liga a patra engleză.

”Cei trei sunt de calitate, au venit pe posturile descoperite. Sigur că va exista o competiție. Vor reuși să se impună, sunt convins. În acest moment suntem acoperiți pe majoritatea posturilor. Doi dintre ei vor face parte din lotul cu Petrolul”, a menționat Florin Marin.

În zilele viitoare Poli ar putea să semneze cu încă un jucător englez, atacantul Alex Nimely. Acesta este în probe la bănățeni, soarta sa urmând a fi stabilită cel mai probabil după meciul de vineri. Trebuie menționat că deși perioada de transferuri s-a încheiat oficial în Liga I cluburile mai își pot completa loturile cu jucători liberi de contract și îi pot folosi în limita locurilor libere rămase pe lista LPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.