ACS Poli, oglindă a ruinei din fotbalul timișorean

659

Două înfrângeri în cele două meciuri ale sezonului de primăvară, o schimbare de antrenor și perspective tot mai sumbre. Cu cele trei din coada clasamentului, Gaz Metan (la care se pare că situația financiară s-a îndreptat), Pepsi (adică Sepsi; nu e nimic ironic aici, e doar un joc de cuvinte) și Juventus (Colentina), întărite serios în iarnă și cu înjumătățirea punctelor ce se apropie, lupta pentru evitarea matineului se anunță crâncenă.

Problema e că lotul alb-violeților de primă ligă nu a primit sângele proaspăt necesar în pauza hibernală. Sunt acum în lot nu mai puțin de 15 jucători trecuți de 30 de ani. Curileac, Smaranda, Melinte, Șeroni, Khubutia, Cânu, B. Străuț, G. Neagu, Vașvari, Enescu, Al. Munteanu, Doman, Al. Popovici, M. Croitoru, Drăghici. 15!! Dacă n-am numărat bine, numărați și dv. știți care e media de vârstă a lotului? 28,6 ani.

Să dea Dumnezeu ca echipa să scape de retrogradare (n-a fost niciun an de Liga I, până acum, din existența acestui club, în care să nu joace la retrogradare!), iar din vară strategia să se schimbe. În stilul ăsta, viitorul nu există.

Timișoara suferă enorm și la capitolul infrastructură sportivă. Marele oval de beton în stil sovietic arată jalnic, mai puțin și va fi realmente o ruină. E construit pe vremea lui Gheorghiu-Dej! Dacă nu ai grijă, în unele sectoare îți poți rupe gâtul. Faceți, bă, un stadion ca lumea, din ăsta ultramodern! Au Clujul, Ploieștiul, Craiova, se pregătesc Tg. Jiul și Aradul, haideți să avem și noi!

Cu câteva sute de spectatori rătăciți în tribunele devenite imense, ACS Poli a pierdut cu Voluntariul. Timișorenii încep să uite tot mai mult calea stadionului.

LĂSAȚI UN MESAJ