ACS Poli luptă cu demnitate până la capăt!

304

ACS Poli Timișoara a adăugat un punct la propria zestre după prima rundă a play-out-ului, 0-0 cu emoții pe terenul Concordiei Chiajna.

Obiectiv îndeplinit de elevii lui Florin Marin în primul duel din play-out. ACS Poli și-a dorit un rezultat pozitiv în deplasarea de la Chiajna, nu atât pentru propria linie de clasament cât mai ales pentru că asta însemna să o țină pe gruparea ilfoveană sub linia retrogradării.

Iar până la urmă s-a încheiat așa cum și-au dorit bănățenii, un 0-0 care le mărește șansele violeților de a rămâne în Liga I. O remiză destul de scump plătită de Poli, care au pierdut doi oameni pentru meciul următor. Bărbuț și Goga au fost eliminați în ultimele 10 minute ale partidei de la Chiajna lăsându-și echipa în dublă inferioritate.

Florin Marin a știut să își așeze echipa în teren în fața atacurilor gazdelor. Mingile lungi aruncate înspre careul israelianului Strauss au fost unica soluție găsită de oamenii lui Falub de a se apropia de buturile adverse. Poli s-a apărat organizat și a lăsat puține șanse adversarilor. Milevski în două rânduri și Garcia au ratat ocaziile primei reprize. Pentru ca tot atacantul ucrainean să își treacă în cont încă o ocazie în minutul 75.

Chiar cu puțină atenție la finalizare ar fi putut obține și mai mult de la această deplasare. Înainte de eliminare, Dorin Goga a avut golul victoriei în vârful bocancului la capătul unei acțiuni rapide contraatac dar nu a trimis destul de puternic pentru a-l învinge pe fostul internațional Bălgrădean. Imediat după Bărbuț face un fault degeaba lângă tușă și primește al doilea galben. Era minutul 83 însă Poli a jucat în 10 doar trei minute. Goga a ieșit și el la rampă cu o intrarea și mai aiurită și vede de asemenea al doilea galben.

S-a terminat 0-0 în ciuda presiunii create de gazde în ultimele 10 minute în care au avut dublă superioritatea. Cel mai important este faptul că cele două echipe rămân despărțite de patru puncte în clasament. De asemenea și celelalte echipe de sub Poli au avut rundă proastă, Petrolul a pierdut la Botoșani cu 1-0, iar Voluntari a cedat la Craiova cu 3-0.

Poli: Strauss – Belu, Scutaru, Torres, D. Popescu – Llorente, Melinte – Pisas (min. 59 – Goga), Hernandez (min. 90+4, Suarez), O. Popescu (min. 63, Jenkins) – Bărbuț.

Florin Marin: ”Eu sunt convins că vom scăpa de la retrogradare. Jucătorii au atitudine foarte bună, se concentrează, se bat pentru rezultat și asta contează foarte mult. Nu știu dacă vin americanii, eu am încredere în domnul primar Robu, în domnul Bojin… Sunt convins că vor fi alături de noi în continuare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.