ACS Poli, din nou „lanterna” ligii secunde. Răchită: „Să ne fie rușine!”

366

ACS Poli este, din nou, ultima clasată a ligii secunde. Timișorenii au cedat, 1-3, cu Academica Clinceni și după succesul Brăilei, acasă, cu CS Balotești, au revenit în postura de „lanternă roșie”.

Oaspeții, care în runda precedentă se încurcaseră pe teren propriu cu Ripensia, au început mult mai bine partida de pe „Electrica” și după nici un sfert de oră erau deja în avantaj. Răuță a deschis scorul, din careu, după ce Moldovan a respins în față lovitura liberă a lui Barbu.

Firesc, ilfovenii s-au instalat, confortabil, la conducerea partidei și după reluare și-au mărit avantajul, grație rezervei Alexandru Nicola, care a trimis, tot cu capul, din centrul careului, o minge centrată perfect, de pe dreapta, de Achim. Timișorenii au ieșit la joc, în speranța unui gol care să relanseze partida și Golda (82) a răsplătit încrederea acordată de Răchită, tot cu o lovitură de cap, la un corner de pe stânga, executat bine de Olteanu.

Finalul i-a prins pe alb-violeți tot în atac, însă elevii lui Ilie Poenaru au „lovit” pe contră: Mihalcea a stabilit scorul final, după ce l-a depășit, cu ușurință, pe Munteanu. 1-3 și Academica urcă, provizoriu, în fotoliul de lider, în vreme ce ACS Poli se afundă tot mai mult în clasamentul ligii secunde.

Al 17-lea eșec al sezonului i-a lăsat un sut amar lui Valeriu Răchită, care a recunoscut superioritatea trupei ilfovene și a admis că atât lui, cât și jucătorilor ar trebui să le fie rușine pentru modul în care s-au prezentat.

„Îmi cer scuze fanilor, conducerii, tuturor care urmăresc acest brand. La ce condiții de pregătire avem, ar trebui să ne fie rușine pentru modul în care ne-am prezentat. Noi ne batem joc de fotbal, trebuie să lăsăm capul jos și să nu mai avem nici un fel de pretenții! Suntem niște neprofesioniști, de la mine, până la ultimul jucător intrat, astăzi, în teren!”

De partea cealaltă, Ilie Poenaru, fostul fundaș al Politehnicii la începutul anilor 2000, s-a declarat mulțumit de rezultat și de faptul că echipa să rămâne în lupta pentru promovare.

„Jucătorii merită felicitați pentru tot ce au făcut astăzi. Îmi pare rău pentru Timișoara, dar asta este viața, nu avem ce face dacă s-a ajuns aici. După pauză, am profitat de pressing-ul sus al timișorenilor, știam că se vor crea spații mari între liniile lor și le-am cerut mijlocașilor laterali să intre mai mult în interior, să jucăm mai filtrant, să ducem atacuri rapide. S-au achitat bine de sarcini cu toții, am fost dinamici, mobili, ne-a ieșit bine totul.”

 

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti (c), D. Munteanu, Vl. Olteanu – Rogoveanu, D. Codrea, Buza, Calugher – Bădăuţă, Sidorenco
Rezerve: M. Contra – Ţîgîrlaş, Golda, Ghidurea, Bîrnoi, Stere, Chemin
Antrenor: Valeriu Răchită

Academica: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche (c), Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – Cr. Dumitru, Vas. Olariu, P. Pîrvulescu – Al. Buziuc
Rezerve: Oct. Vâlceanu – Găină, Nicola, Marrone, Gliga, Mitrov, Vl. Mihalcea
Antrenor: Ilie Poenaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.