ACS Poli dă cărțile pe față

825

Finalul turului a adus noutăți și vești bune pentru susținătorii prim-divizionarei ACS Poli Timișoara. Șefii clubului au anunțat achiziția atacantului Fabian Lokaj și investirea ca manager sportiv a lui Rică Neaga, dar și lămuriri vizavi de situația financiară.

Timișoara a reușit un tur de campionat neașteptat de bun, a șters anularea de -14 puncte spre surprinderea multora de pe plan local și de la București. Pe lângă rezultatele sportive, clubul alb-violet se laudă și cu o îmbunătățire a situației financiare.

”Toată lumea să stea liniștită, Poli nu moare. Am început cu -14 puncte și cu un lot de liga secundă și acum suntem la zero și am obținut tot atâtea puncte câte a făcut echipa în turul trecut… Am redus plafonul salarial cu 45% și avem cel mai mic buget din Liga I, aproximativ 1,2 milioane de euro”, sună concluzia președintelui Sorin Drăgoi.

Gruparea alb-violetă rămâne în continuare pe avarii în ceea ce privește lista datoriilor. Asta chiar dacă situația s-a îmbunătățit. ”Am stins toate datoriile salariale către jucători și antrenori, în total 510.000 de euro din prima tranșă a drepturilor TV și suntem acum cu plata la nivelul lunii august. Am purtat o discuții cu jucătorii, care au înțeles că salariile vor veni cu două luni întârziere, dar vor veni. Litigii financiare nu mai avem decât cu Pedro Henrique, în total de 200.000 euro, și Stanciu, 10.000 lei, și grila de formare pentru Vasi și Bârnoi, aproximativ 20.000 lei”, a punctat șeful clubului.

Gaura mare din buget o reprezintă în continuare datoria către ANAF. Vorbim de 1,2 milioane de euro, sumă ce crește lunar cu 40.000 de euro din penalizări și dobânzi. Motiv pentru care, lunar, mai multe bunuri ale clubului sunt scoase la vânzare de ANAF.

Un elvețian pentru atacul violeților

fabian-lucaj-jucator-02În altă ordine de idei ACS Poli a primit întăriri între tur și retur. Ionuț Popa a primit un atacant, elvețianul Fabian Lokaj, un jucător în vârstă de 20 de ani ce vine din postura de jucător liber de contract. ”Am venit să ajut clubul și să marchez cât mai multe goluri pentru club. Am fost primit foarte bine aici, echipa e unită. La Chiajna și Voluntari au fost probleme cu actele mele dar aici oamenii m-au ajutat”, a declarat atacantul format de Young Boys Berna ce a jucat la seniori pe slovenii de la FK Koper. Lokaj este internațional de tineret al Albaniei.

adrian-neaga-manager-sportiv-01Al doilea nume nou venit la Pol este Rică Neaga, fostul atacant al lui Steaua. ”Am venit la Poli pentru că această echipă este un brand. Vreau să ajut echipă să ajungă la nivelul la care era acum câțiva ani. Sunt tânăr și vreau să fac multe lucruri în carieră. Am renunțat la postul de antrenor în liga a 3-a pentru a veni la Poli”, a punctat Neaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ