ACS, ASU și Saracens sunt în impas, CJT-ul le cere chirie

176

Susținerea sportului timișorean nu mai pare a fi o prioritate pentru autoritățiile locale. Cum altfel am putea înțelege decizia de a cere chirie de 30.000 de lei fiecărui club pentru meciurile jucate pe stadionul Dan Păltinișanu.

Cu doar câteva zile înaintea startului oficial de sezon, cluburile sportive din Timișoara au primit vești teribile. Vizate sunt grupările care intenționează să folosească arena Dan Păltinișanu în acest sezon, în speță ACS Poli, ASU Politehnica și SCM Timișoara Saracens. Concret, cele 3 au fost atenționate că trebuie să achite chirie pentru fiecare meci disputat acolo, chirie lunară în valoare de 30.000 de lei.

Arena se află în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, care a încercat deja să scoată la licitație stadionul în schimbul unei chirii de 25.000 de lei fără a aves succes însă. Trebuie spus că până în prezent stadionul a fost folosit gratuit de cluburile din oraș.

Clubul de rugby a luat poziție vizavi de noul regulament impus de CJT. Prin vocea vicepreședintelui Dușan Filipaș a cerut o normalizare a situației: ”CJT este partener al clubului chiar dacă noi acum suntem la SCM. Mă aștept ca în calitate de partener să contribuie la succesul echipei. Problema trebuie privită de ei din alte perpsective și cred că ar trebui să fie capabili să găsească soluții legale. Nu cred că singura soluție e să plătim 30.000 de lei. O să punem stadionul din Ronaț ca opțiune pentru Challenge Cup dar cred că ar fi rușinos să jucăm meciurile cu echipele din Paris, Londra și Edinburgh acolo”.

Soluția cea mai probabilă pare a fi o înțelegere între cele trei cluburi ce folosesc stadionul pentru a plăti chiria împreună. ”Am discutat cu domnul Robu despre o participare comună la licitație dar încă nu am stabilit nimic”, au anunțat reprezentanții cluburilor vizate. Pentru că luată separat suma este covârșitoare pentru fiecare dintre acestea…

LĂSAȚI UN MESAJ