Accidentul de microbuz din Ungaria: unul dintre cei cinci români răniți a fost externat

110

Unul dintre cei cinci români răniți sâmbătă în accidentul din Szolnok-Ungaria a fost externat, ceilalți patru fiind în continuare supuși unor investigații medicale, anunță Ministerul Afacerilor Externe citat de Mediafax.

Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau opt români, ‎dintre care trei români au decedat şi cinci cetățeni români au fost răniți.

„Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menţionăm că în cursul dimineţii zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internaţi cetăţenii români, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, remis duminică MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte românii care au murit în urma accidentului, MAE precizează că oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.

 

Citește și: Accident cu urmări nefericite pe ruta Budapesta-Oradea! Ce s-a întâmplat

LĂSAȚI UN MESAJ