Accident grav în Cehia. Patru români au murit

502

Ministerul de Externe anunţă că patru români au decedat într-un accident rutier în Cehia şi trei au fost răniţi. Au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România: un camion şi un autoturism, cel din urma având la bord șapte cetăţeni români.

Conform declaraţiilor martorilor, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecţie de pe marginea autostrazii D5, în apropierea oraşului Plzen.

Răniţii sunt în stare gravă, internaţi în Spitalul universitar din Pilzen. Pentru şoferul camionului a început cercetarea penală.

În urma instrucţiunilor transmise de către Centrala MAE, consulul român s-a deplasat, în regim de urgenţă, la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, precum şi la organele de poliţie în vederea obţinerii de informaţii suplimentare.

Din primele date obţinute de la organele de poliţie, rezultă că împotriva şoferului camionului implicat în accident a fost iniţiată cercetarea penală.

Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

Sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ