Poli continuă căderea, 0-1 cu Petrolul la debutul lui Grigoraș

147

Criza se adâncește pentru ACS Poli, învinsă cu 1-0 acasă de codașa Petrolul Ploiești. Debutul antrenorul Petre Grigoraș nu a putut schimba căderea de formă a violeților care rămân pe loc retrogradabil.

Schimbarea băncii tehnice nu a adus efectele scontate pentru prim-divizionara ACS Poli. Venit pe Dan Păltinișanu de trei zile, Petre Grigoraș nu a putut schimba sistemul de joc și de a impune noi trasee. Violeții au pierdut primul meci cu Grigoraș pe bancă, 0-1 cu Petrolul, rezultat care le îngreunează semnificativ misiunea de a evita retrogradarea.

Ploieștiul și-a jucat ultima șansă cu victoria de la Timișoara și a adunat 8 puncte cu care reintră în lupta pentru supraviețuire. În schimb Poli rămâne la cota 15 și așteaptă meciurile Chiajnei și Voluntariului din această rundă pentru a vedea dacă pierde și mai mult teren.

Grigoraș a început mai curajos trimițând oamenii în teren cei mai importanți oameni ofensivi pe care îi are la dispoziție: Zicu, Goga, Elek și Hernandez; primul chiar în calitatea de căpitan în condițiile absenței lui Scutaru. Iar primele 15 minute aveau să îi dea dreptate tahnicianului pentru că bănățenii și-au creat două situații de a marca. În minutul 7 Hernandez a trimis o torpilă ce a trecut milimetric alături, iar la finalul primul sfert de oră Goga a fost aproape de deschiderea scorului cu un șut cu efect.

Gazdele au rămas mai prezente în atac și Elek a trimis periculos cu capul după o lovitură de colț. Golul a picat însă în cealaltă poartă, autor Astafei (minutul 24) cu o reluare simplă din apropiere după pasa primită de la Ziani.

Replica bănățenilor a venit cinci minute mai târziu, reluarea puternică cu capul a lui Torres a fost respinsă de Codrea. Tabela a rămas neschimbată până la pauză, 0-1.

Parte a doua a debutat cu ocazia lui Elek, reluare din prima pe colțul scurt. Apoi Goga și Bărbuț au încasat rapid câte un cartonaș galben, înainte ca Hernandez să rateze din nou golul de data aceasta cu o lovitură de cap. Din minutul 60 Grigoraș a forțat atacul, a scos un mijlocaș defensiv și a introdus unul ofensiv (Melinte cu Doman) iar Poli a încercat să pună mai multă presiune pe poarta adversă. La două minute distanță Elek și Hernandez au ratat din situații bune în aceeași fază.

Nervozitatea din tabăra gazdelor a crescut cu trecerea timpului, Hernandez, Bărbuț, Llorente primind și ei cartonașe galbene. Abia în minutul 82 alb-violeții și-au mai creat o situație de gol, Bărbuț a ratat ținta cu o lovitură de cap. Prea puțin pentru a obține măcar o remiză și ar fi îngropat-o pe Petrolul. S-a terminat 0-1 și Ploieștiul încă se agață de ultimele șanse de menținere.

ACS Poli: Strauss – Belu, Cânu, Torres, D. Popescu – Melinte (60, Doman), Llorente – Goga (81, Nimely), Hernandez, Zicu (40, Bărbuț) – Elek.

LĂSAȚI UN MESAJ