Academia Română susţine pe oricine e la putere! „Român să fie…”

163

„Academia Română va susţine întotdeauna pe oricine ajunge în poziţiile de conducere pe căi democratice, indiferent cine este. Români să fie şi să dorească să împingă înainte ţara asta a noastră”, a declarat preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad.

Declaraţia a fost sâmbătă, la Alba Iulia, făcută în contextul în care Academia Română lucrează în prezent la elaborarea unei Strategii de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani, lucrare care ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestui an şi care va fi pusă la dispoziţia celor care conduc ţara.

Cercetători din unsprezece institute de excelenţă ale Academiei Române lucrează la strategia de dezvoltare a României, care este ”dincolo de orice poziţie partizană”, a spus Ionel Valentin Vlad, preşedintele celui mai înalt for de ştiinţă şi de cultură din România, în deschiderea celei de-a 111-a Adunare Generală a Asociaţiunii ASTRA.

„Lucrăm şi avem ultima etapă a strategiei de dezvoltare a României, pe termen lung, pe 20 de ani, pe care o face Academia Română şi până la sfârşitul acestui an, deja a apărut un al treilea volum, sperăm ca ea să fie gata şi să o putem pune la dispoziţia decidenţilor politici din ţara noastră, a celor care conduc ţara. Este făcută, dacă vreţi, de oameni care sunt cercetători foarte buni şi din domeniul economic şi din celelalte domenii, din unsprezece institute de excelenţă ale Academiei Române şi care este dincolo de ciclurile electorale. Singurul lucru pe care-l doreşte Academia este binele şi progresul acestei ţări”, a spus academician Ionel Valentin Vlad.

Ionel Valentin Vlad a adăugat că Academia Română se luptă în continuare pentru promovarea identităţii naţionale.

„Astăzi, într-o lume care e în plin proces de globalizare, Academia Română are mai mult decât oricând un rol esenţial în promovarea identităţii naţionale în relaţie cu naţiunile lumii, în susţinerea procesului de dezvoltare a civilizaţiei naţionale în strânsă legătură cu tendinţele de înnoire ale ştiinţei şi culturii europene”, a mai afirmat preşedintele Academiei Române.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la deschiderea celei de-a 111-a Adunări Generale a Asociaţiunii ASTRA, ocazie cu care se celebrează şi 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ