Absurdul în România! Cazul Alinei, 9,86 la Bac, dar, pentru că a pierdut un manual, nu se poate înscrie la facultate

2190

Alina Mihaela Brânză, absolventă a Colegiului I. L. Caragiale din Ploieşti cu media 9.86 la Bac, nu poate intra în posesia diplomei de bacalaureat şi a foii matricole pentru că a pierdut manualul de informatică.

Alina susţine că a discutat situația cu directorul liceului, dar că a fost refuzată. Astăzi, 12 iulie, a mers împreună cu tatăl ei din nou la liceu, pentru a încerca rezolvarea situației, dar reezultatul a fost acelaşi – fără manual, Alina nu primeşte diploma şi foaia matricolă.

”Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie – N.R.) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală. M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat, pentru cotidianul Adevărul, Marius Brânză, tatăl elevei.

Alina spune că nici măcar nu este vina ei că a pierdut cartea. Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu i-au încăput toate în rucsac, a lăsat în dulapul de la şcoală trei dintre cărţi. În toamnă, când a revenit la cursuri fata nu a mai găsit manualele în dulap.

A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. Situaţia este complicată pentru că foştii săi colegi de clasă au returnat cărţile deja şi numeni nu mai are o copie. Deşi Alina s-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, directorul liceului nu a acceptat.

Întreaga poveste, pe adevarul.ro.

1 COMENTARIU

  1. Credeam că veți lăuda și școala pentru performanța domnișoarei!
    Scuze!
    Am uitat: Ce este de bine – este datorită elevilor și părinților. Ce e de rău – e din cauza școlii. Școala nu a sigilat dulapul în care eleva și-a lăsat manualele, nu a lăsat nici gardian să le păzească sau măcar să fi trimis dirigintele să i le ducă acasă după o anchetă serioasă: „Ale cui sunt manualele din dulap?”
    Eleva și tatăl nu au găsit de cuviință să rezolve problema într-un an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.