Abonații Enel din Banat, fără electricitate. UPDATE – Situația detaliată de la ora 12:00

765

Ninsorile s-au oprit, dar întreg Banatul este acoperit de zăpadă. Cabluri și stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ și au făcut ca zeci de mii de oameni să nu aibă, nici luni, energie electrică. Asta înseamnă și lipsă de căldură sau apă caldă pentru cei care au centrale.

UPDATE – Situația la ora 12.00 – 4 mii de abonați au fost realimentați în două ore

Peste 4 mii de clienți din zona Banat au fost realimentați în ultimele două ore de către E-Distribuție. În cursul zilei de LUNI, echipele vor interveni prioritar la linia de înaltă tensiune ce deservește orașul Lugoj, precum și pentru instalarea de noi generatoare pentru alimentarea consumatorilor.

În data de 17 decembrie, la ora 12.00, situația era următoarea:

– în judeţul Timiș erau nealimentate 48 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 57 de localităţi.
– în județul Caraș Severin erau nealimentate 29 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 47 de localităţi.
– în judeţul Arad erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 28 de localităţi.
– în județul Hunedoara erau nealimentate 21 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 29 de localităţi.

Vă reamintim că unii abonați Enel nu au energie electrică încă de sâmbătă spre duminică noaptea.

___________________________________________________________________

În data de 17 decembrie, la ora 10.00, situația era următoarea:

– În regiunea Banat se intervine pe L110 kV Iaz-Nădrag și pe L110 kV Timișoara-Buziaș la celelalte se deruleză în continuare operațiuni de verificare a liniei (L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Bocșa-Câlnic, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110Kv Iaz-Oțelu Roșu, L110 Lipova-CFR Vărădia. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș (preluată parțial pe alte linii de medie tensiune) Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune).

– în judeţul Timiș erau nealimentate 50 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 57 de localităţi.

– în județul Caraș Severin erau nealimentate 31 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 49 de localităţi.

– în judeţul Arad erau nealimentate 18 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 30 de localităţi.

– în județul Hunedoara erau nealimentate 27 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 34 de localităţi”, arată bilanțul Enel.

Luni dimineața, 93 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor se află pe teren pentru remedierea avariilor apărute în rețelele de înaltă și medie tensiune aflate în aria de responsabilitate a E-Distribuție Banat. În cursul nopții și dimineții au fost instalate grupuri electrogene în județul Timiș (Spitalul din Făget, o stație de carburanți, Uzina de apă 2, clienți casnici), județul Arad (clienți casnici) și județul Caraș Severin (clienți casnici din localitățile Fârliug, Marga, Târnova, Brebu, Sacu).

”În cursul zilei de astăzi, echipele vor interveni prioritar la linia de înaltă tensiune ce deservește orașul Lugoj, precum și pentru instalarea de noi grupuri electrogene pentru alimentarea consumatorilor, în zonele unde conectarea generatoarelor poate fi realizată în condiții de siguranță”, mai transmite Enel.

Pe fondul codului portocaliu de zăpadă și vânt, printre cauzele care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ