Abandonul deșeurilor pe străzile Timișoarei, greu de combătut VIDEO

49

Autoritățile timișorene nu pot stopa un fenomen foarte periculos: abandonarea deșeurilor pe spațiul public. Problemele care se ridică nu țin doar de estetică, dar de multe ori se formează rampe clandestine de gunoaie, care pun în pericol sănătatea oamenilor și provocă poluarea mediului.

Camerele de supraveghere sunt o armă în lupta polițiștilor locali cu timișorenii certați cu bunul simț. Însă acestea nu pot acoperi toată suprafața orașului. Totuși, regulat, oamenii sunt prinși că aruncă deșeuri acolo unde nu au voie. În ultimele zile, trei persoane au fost amendate.

„O persoană a fost depistată abandonând resturi din locuință la intersecția străzilor Brașov cu Plevnei, alte două tot în zonă, la intersecția Brașov cu Filaret Barbu. În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au fost de câte 10.000 lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte 1.000 lei, conform HCL 454/2017. În total, pentru abandonarea de deșeuri au fost aplicate 11 sancțiuni, în valoare totală de 28.500 lei. Verificările polițiștilor locali continuă, reamintind totodată cetățenilor să evite să abandoneze deșeurile pe domeniul public deoarece sancțiunile sunt foarte mari”, transmite Poliția Locală.

Vă amintim că polițiștii locali au descoperit că un câmp din Mehala a fost transformat într-o mare de gunoaie. A fost prins și un angajat al unei societăți care încerca să îngroape deșeurile. Câmpul a fost curățat.

LĂSAȚI UN MESAJ