A sunat clopoțelul pentru 100.000 de elevi din Timiș VIDEO

309

Peste 102.000 de elevi și preșcolari din Timiș au mers, luni, 13 septembrie, la școală. Prima zi i-a adus față în față cu profesorii și colegii, după o lungă pauză cauzată de pandemie.


Cei mai mici dintre elevi, cei dinn clasele pregătitoare au venit cu emoții la școală, însoțiți de părinți sau bunici. Au debutat în învățământ, în casa zero, aproaimativ 6.000 de micuți.
Nu au lipsit ceremoniile de început de an. Toți participanții, de la cei mai mici la cei mai mari, au purtat măști de protecție, chiar dacă au stat în aer liber. Iar masca va fi accesoriu nelipsit din ghiodanul elevilor pentru că va trebui purtată la ore. Doar la orele de sport se poate renunța la ea.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Timiș a transmis că a achiziționat sute de mii de măști de protecție, dar și săpun lichid sau dezinfectant de suprafețe sau mâini. Mai mult, Primăria Timișoara a cumpărat pentru școli 430.000 de măști.

O parte a elevilor din Timișoara vor merge la școală după masă. Sunt opt unități de învățământ în această situație în orașul de pe Bega: Liceul Tehnologic de Vest – Timișoara, Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” – Timișoara, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” – Timișoara, Școala gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, Timișoara – Școala Gimnazială nr. 24 – Timișoara, Școala Gimnazială nr. 27 – Timișoara, Școala gimnazială nr. 7 ”Sfânta Maria” – Timișoara, Școala Gimnazială nr. 30 – Timișoara.

Tot după masa vor merge la școală și elevii de la Liceul Tehnologic ”Romulus Paraschivoiu” din Lovrin, clădirea fiind în reabillitare.

Se va învăța și în containere. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, vor fi redeschise, din 13 septembrie, 54 de săli de clasă în structuri metalice provizorii.

Sunt câte șase astfel de clase la Colegiul Național Bănățean, Școala Generală Nr. 13, Liceul Teoretic „Gigore Moisil”, Liceul Teoretic „Waldorf” și Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”. La Școala Generală Nr. 30 sunt 12 astfel de clase, în 8 săli în containere vor învăța elevii de la Școala Generală Nr. 19, iar copiii de la Școala Generală Nr. 7 vor studia în 4 clase în containere. Aproximativ 1.200 de elevi vor studia în clase amenajate în containere.

LĂSAȚI UN MESAJ