A plecat un dinamovist iubit de toți poliștii

5431

Sâmbătă seara, pe una din cele mai circulate artere a orașului, a avut loc un accident. Accident stupid, ca orice fapt nedorit, ce lovește la întâmplare. Destinul e orb de cele mai multe ori. Nu ține cont de prea multe. Poliția ajunsă la fața locului a văzut, a consemnat dar prea multe nu s-au mai putut face. Au dat chiar și un scurt comunicat în felul în care se consemnează întâmplările dure ce bulversează vieți.

Pe a unuia a oprit-o implacabil, pe a celuilalt participant la trafic o răstoarnă total. Nu este ușor să trăiești cu amintirea unui concetățean pe care l-ai zdrobit cu mașina.

Comunicatul suna așa: „Un autoturism circula pe strada Cluj dinspre Complexul Studențesc, iar la intersecția strada 1 Decembrie a surprins si accidentat un barbat de 52 de ani, care traversa strada pe culoarea rosie a semaforului. In urma impactului pietonul a decedat”, au transmis reprezentantii IPJ Timiș. Se mai spune că șoferul este un tânăr de 24 de ani ce a terminat cursa într-un stâlp de pe traseu.

Ancheta ce va urma se vor stabili vinovății. Dar de resetat situația nu se mai poate. Va urma un dosar de ucidere din culpă.
Abia dimineața au început să se umple rețelele de comunicare socială despre caz. Victima avea sute, poate mii de cunoscuți, prieteni. Comentariile ce apar în asemenea situații nu păreau doar de circumstanță.

Victima, Răzvan Viorel Ivan (foto stânga) , chiar a avut mii de cunoscuți. Toți au spus o vorbă bună. Se pare că era sufletul unei instituții de altfel foarte serioase unde nimeni nu merge de plăcere. Ceva legat de finanțe și de dat bani. Acolo oricine merge nervos.

Dar vorbele lui Viorel smulgeau câte un zâmbet de la oricine. Dădea indicații, sfaturi sau glume și cerute și necerute. Lumea intra supărată și pleca cu un zâmbet, bonus, pe lânga rezolvarea problemelor. E un dat ca unii să fie mai iubiți ca alții. Dacă ne uităm pe reacția miilor de cititori ce au aflat trista veste a plecării lui Viorel vom vedea că l-a iubit un oraș întreg. Chiar necunoscuții îl știau ca „tipul ăla vesel de la finanțe”.

A iubit mai mult ca orice sportul. A scris despre sport. A comentat la un post de televiziune despre fotbal. Era cel mai bum cunoscător al pariurilor sportive. Toți timișorenii ce sunt „chibiți” ai lui Poli, cea adevărată de pe timpuri, cunoșteau pasiunea lui de nestrâmutat pentru… Dinamo. Era singurul dinamovist ce era iertat pentru că declara că pe locul doi în sufletul lui este Politehnica.

3 COMENTARII

  1. Da. Așa este. Un tip deosebit Ivan,și mereu gata să ajute pe oricine. Un tip care nu merita să îl ia Dumnezeu la El. Dar a fost tragicul și destinul implacabil. Nu ne rămâne acum,decât amintirea lui. Și noi,oamenii,am pierdut un semen de al nostru cu totul și cu totul special. Iubea viața. Iubea oamenii. Dumnezeu să te odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ