A murit un celebru milionar, cu afaceri inclusiv în vestul țării!

1673

Omul de afaceri sudanez Joseph Serrousi, care a construit în România cel mai mare producător-exportator de confecţii pentru bărbaţi, a murit la vârsta la 85 de ani. Averea sa, evaluată la peste 36 mil. euro, va fi moştenită de Nora Seroussi (foto), fiica celui care a fost patronul grupului J&R Enterprises.

Joseph Serrousi avea magazine de haine inclusiv în centrele comerciale din Timișoara.

Omul de afaceri a fost timp de cinci decenii un promotor al industriei uşoare româneşti şi membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importantorilor din România (ANEIR) şi al Asociaţiei Investitorilor Străini din România. Prin afacerile sale a creat, de-a lungul timpului, peste 8.000 de locuri de muncă în fabricile din Odorheiul Secuiesc, Botoşani, Călăraşi şi Tulcea, contribuind cu peste două miliarde de euro la balanţa comercială a României, conform ANEIR.

Omul de afaceri s-a plasat anul trecut pe locul 149 în topul celor mai bogaţi români, realizat de Capital, cu o avere estimată la 36-38 mil. euro. Afacerile acestuia vor fi preluate de fiica sa, Nora Naomi, cea care în 2005 se stabilea la Bucureşti, după ce îşi vânduse casa din Londra.

„Regatul confecţiilor“

Grupul de firme J&R Enterprises, din care fac parte cele trei fabrici ale familiei Seroussi, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de aproape 30 mil. euro, în scădere cu 12,2% faţă de anul anterior. Profitul generat de grup a fost de 11,6 mil. euro, în scădere cu 30% faţă de anul anterior, după ce una dintre fabricile din Odorheiul Secuiesc a intrat pe pierderi în 2017.

Citește continuarea pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ