19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

A mai murit o glorie a fotbalului românesc ! Avea doar 61 de ani.

SportA mai murit o glorie a fotbalului românesc ! Avea doar 61...

Unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc, Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din echipa Craiovei care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat în Bănie între 1976 şi 1987 şi a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ştefănescu.

Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câştigat de două ori titlul de campion al României şi şi-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova.

Dar finalul vieţii fostului fundaş a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani. În 2015, fostul fundaş a fost ajutat de LPF: „Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic aşa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu şi m-a ajutat LPF cu preţul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest şi mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulţumesc şi le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: „Când îţi moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc”, mai spunea fostul fotbalist, în 2015.

Sursă: mediafax.ro

Citește și :