A luat fiinţă Administraţia Portuară Timişoara. Decebal poate fi testat pe apă

1822

În şedinţa de Consiliu Local de marţi, aleşii au aprobat înfiinţarea Admimnistraţiei Portuare Timişoara. Acum există un organism care să gestioneze transportul de agrement şi în comun pe Canalul Bega oferit de cel 7 vaporaşe care urmează să ajungă la Timişoara.

Potrivit autorităţilor locale, au ajuns de la Bucureşti şi Bruxelles, toate avizele necesare pentru primul vaporaş, Decebal. De la Comisia Europeană se aştepta un număr european de înmatriculre, iar de la Ministerul Transporturilor numărul de înmatriculare românesc şi dreptul de arborare al catargului României. În curând, ambarcaţiunea va fi testată pe Bega pentru a fi siguri 100% că va putea circula în condiţii de siguranţă.

Administraţia portuară va fi coordonată de Cosiliul Local Timişoara prin Regia Autonomă de Transport, care va prelua în administrare şi ambarcaţiunile.

Însă până la plimbări cu vaporaşul pe Bega mai este nevoie şi de specialişti care să conducă ambarcaţiunile. Potrivit reprezentanţilor RATT, regia instruieşte acum marinari.

Vă reamintim că Primăria Timişoara a cumpărat 7 vaporaşe, cu 7 milioane de lei, iar acestea vor deservi atât transportul în comun pe canalul Bega cât şi plimbările de agrement. Transportul va fi gratuit timp de 5 ani, proiectul fiind implementat pe fonduri europene.

Vaporaşele vor parcurge un traseu de peste 7 kilometri. Acesta porneşte de la Uzina de Apă şi se termină la Podul Modoş. Vor exista 9 staţii unde vaporaşele vor opri.

LĂSAȚI UN MESAJ