A început unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din Timișoara: CheckART Festival

376

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș organizează festivalul de artă stradală CheckART Festival în perioada 8-9 septembrie 2017. Acesta se va desfășura în Piața Unirii, Piața Libertății Piața Sf. Gheorghe, precum și pe străzile adiancete.

Festivalul a fost deschis vineri după-masă și pe toată durata celor două zile (8 și 9 septembrie) va oferi acte artistice de muzică, dans, teatru, pantomimă şi pictură, realizate de tineri din Timișoara și Lugoj. De asemenea, întregul spectacol va fi animat de mimi, bufoni, statui vivante, statui LED precum și levitații care pot fi admirate în zona centrală a orașului nostru. Festivalul aduce în atenția publicului artiști amatori, dar și profesioniști care concep picturi 2D și 3D. Vor exista spectacolele cu foc și leduri, body painting și oameni pe picioroange, dornici de conversație. Actele artistice vor fi interpretate de artiști tineri, majoritatea debutanți, însă ediția aceasta ne putem bucura de prezența unor artiști internaționali din Novi Sad, Londra precum și de Magicianul Lorenzo Cristian.

Festivalul a ajuns la cea de a 3-a ediție și își propune să le ofere timișorenilor două zile unice. La finalul fiercărei seri vom avea spectacole cu foc în Piața Libertății (vineri) și în Piața Unirii (sâmbătă), accesul fiind gratuit.

Festivalul CheckART susține candidatura orașului Timișoara pentru a deveni Capitală Europeană a Tineretului în anul 2020. Festivalul CheckART este un proiect organizat de FITT Timisoara, împreună cu tineri din orașul de pe Bega, la iniţiativa Hoca Virag Francisca, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

,,Prin intermediul festivalului ne dorim să creăm o atmosferă de poveste și să aducem arta mai aproape de timișoreni. Participarea tinerilor, atât în crearea și realizarea actului artistic cât și ca simplu spectator/participant sunt elementele cheie ale activităților. Invităm atât tinerii cât și toți timișorenii să se bucure alături de noi de spectacolul oferit pentru cele două zile, precum și să afle mai multe informații despre candidatura orașului Timișoara pentru a deveni Capitală Europeană a Tineretului în anul 2020 la cortul special amenajat în Piața Libertății.”, a spus Mihai Adrian Vilcea – președinte FITT.

LĂSAȚI UN MESAJ