A început reabilitarea școlilor din Timișoara, pentru noul an școlar

191

În județul Timiș a început reabilitarea școlilor, pentru începerea noului an școlar. Intervențiile și lucrările necesare din școli sunt în plină desfășurare. Reparațiile și investițiile consistente au loc în mai multe școli din Timișoara. Școlile dar și grădinițele, care necesită modernizare și reabilitare au prmit deja finanțare. Elevii și preșcolarii vor beneficia de clădiri moderne și echipamente necesare, conform standardelor în vigoare.

”Mai este puțin pănă la începerea noului an școlar și ne-am preocupat să reabilităm și să facem lucrări de reparații, în cât mai multe școli”, declară primarul orașului, Nicolae Robu.

În programul de reabilitare al școlilor sunt vizate următoarele centre de învățământ, cu sumele aferente alocate:

-Grădinița cu Program Normal nr. 16, str. Renașterii nr.24, beneficiază de o renovare la nivel de fațadă, precum și schimbarea geamurilor și a ușiilor de acces, dar și lucrări de reparații interioare. Suma alocată pentru reabilitarea precizată a fost de 300.000 de lei.

-Grădinița CFR, de pe bv. Republicii nr. 25 va avea recompartimentări și reparații interioare. În urma reorganizării reţelei şcolare, Grădiniţa PP nr.21, aflată în chirie, a fuzionat cu activitatea Grădiniţei CFR și ia fost alocată suma de 107.208 lei.

-Grădiniţa PP 19,  de asemenea, va avea recompartimentări şi reparaţii interioare. În urma reorganizării reţelei şcolare, Grădiniţa PP Poşta, aflată în chirie, a fuzionat cu activitatea Grădiniţei PP 19, cu suma de 120.000 lei.

-Grădiniţa PP 33 str. Olimpiadei nr. 6 va beneficia de reparaţii şi igienizări în demisolul unităţii, ce nu vor depăși suma de 33.130 lei.

-Şcoala Generală 19, bd. Cetăţii nr. 24 are nevoie de  reparaţii la acoperiş, jgheaburi şi burlane, plus renovarea interioară a 10 săli de clasă, care vor fi complet renovate. Renovarea include un parchet nou, instalaţie electrică, instalaţie de încălzire şi calorifere, corpuri de iluminat. În perioada următoare se va achiziţiona și mobilierul necesar. Reabilitarea totală este în valoare de 120.000 lei.

-Colegiul Economic F.S. Nitti necesită reparaţii la acoperiş, reabilitarea sălilor de  clasă şi a laboratorul alimentar, cu suma alocată de 44.130 lei.

-Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I” va beneficia de o renovare capitală şi dotarea cantinei din incintă, precum și repunerea în folosinţă a acesteia, fiind închisă din 2013. Renovarea costă 250.000 de lei, iar dotările necesare sunt în valoare de 50.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ