A început evaluarea națională pentru elevii olimpici. Ce modificari sunt anul acesta la calcularea mediei?

138
evaluarea nationala

Elevii de clasa a VIII-a, care fac parte din loturile olimpice pentru concursurile internaţionale, susţin astăzi proba scrisă la limba română, la evaluarea naţională, sesiunea specială. Rezultatele finale vor fi afişate la 16 iunie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, la 14 iunie şcolarii vor avea examenul la matematică, urmând ca joi, 15 iunie, elevii care fac parte din grupuri minoritare să susţină proba scrisă la limba maternă. Tot pe 15 iunie, se vor afişa rezultatele, iar între orele 18.00-20.00, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 16 iunie.

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a şi care nu participă la concursuri naţionale vor susţine pe 19 iunie proba scrisă la limba română. Miercuri, 21 iunie, şcolarii vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor avea pe 22 iunie proba la limba maternă.

În 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar după ora 16.00 se vor putea depune eventuale contestații, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. De anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ