A fost semnat contractul noii linii de tramvai dintre pasajul Solventul și Gara de Nord

82

Aflat în ultimele zile de mandat, primarul Nicolae Robu a semnat contractul de proiectare și execuție a noii linii de tramvai care va face legătura între pasajul Solventul și Gara de Nord.

Potrivit primarului Nicolae Robu, lucrarea are o valoare de 37 de milioane de lei. Lucrarea a fost adjudecată de o asociere al cărei lider este firma Sylcon Trans, aceeași care a lucrat și la Pasajul Popa Șapcă.

Investiţia vizează construcția unei noi linii de tramvai și modernizarea întregului anasmblu rutier, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane, având ca limite: platforma Solventul şi intersecţia cu b-dul General Ion Dragalina.

Contractul, a cărui durată este de 22 de luni – 4 luni pentru elaborarea documentaţiei și 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor – prevede proiectarea şi execuţia unei noi linii de tramvai pe ruta Solventul – Gara de Nord.

Lungimea traseului va fi de1,4 km linie cale tramvai dublă. Lucrările prevăd însă şi reabilitarea şi modernizarea a 14.000 mp de suprafață carosabilă şi a 4.300 mp de trotuare și piste pentru biciclete. De asemenea, vor fi amenjate trei stații de tramvai şi 37 de locuri de parcare, dar şi 3.685 mp de spaţii verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ