A fost înființată Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

34

Directorii DSP din Timiș, Arad și Hunedoara au parafat parteneriatul care are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice:

1. Digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth;

2. Analiza nevoilor de servicii medicale;

3. Optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților;

4. Optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune;

5. Realizarea unor echipe comune de control interjudețene;

6. Elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

„Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică. Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale”, a transmis DSP Timiș.

Întâlnirea de lucru a a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare

LĂSAȚI UN MESAJ