A fost aprobată achiziția celor 44 de autobuze electrice pentru Timișoara

127

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aprobat achiziția mai multor autobuze electrice pentru mai multe municipii din țară. Printre oașe se alfă și Timișoara, pachetul incluzând și cumpărarea de mijloace de transport pentru Brașov.

”56 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pentru municipiile Brașov (12 autobuze – ruta 5) și Timișoara (44 autobuze – rutele M 35, 40, E 7, 33, E 1, E 8, 21, M 44, E 2, M 22, E 3). Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiile menționate (în calitate de parteneri)”, a anunțat MDRAP.

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în Brașov și Timișoara.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 185 de milioane de lei, iar perioada de implementare este de 48 de luni. ”A fost aprobat proiectul cu finanțare europeană, parteneriat între Ministerul Dezvoltării și Primăria Timișoara în valoare de peste 30 de milioane de euro, prin care vom avea: 44 de autobuze electrice articulate de mare capacitate, 15 stații de încărcare rapidă, 44 stații de incărcare lentă Reamintim, alte două proiecte cu finanțare europeană sunt aprobate, fiecare vizând achiziția a câte 7 tramvaie mari”, a anunțat și edilul șef al Timmișoarei, Nicolae Robu.

În primăvară ar trebui ca noile mijloace de transport ecologice să circule pe srăzile din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ