A fost aprobat regulamentul tinerilor USR-iști

45

În weekendul 16-17 iulie 2022, a avut loc Congresul Național USR Tineret. Peste 100 de tineri din întreaga țară au venit la Timișoara pentru a discuta, negocia și dezbate cu bun simț regulile după care vor funcționa, așa cum ar trebui să se întâmple și în democrația românească. După 4 ore de dezbateri aprinse și un vot la final, a fost aprobat regulamentul – adică legea cu care își guvernează organizația.


Congresul a fost deschis de președintele proaspăt ales al USR și deputat de Timiș, Cătălin Drulă, precum și de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care au transmis tinerilor să fie curajoși, maturi, dar și „incomozi” prin pozițiile lor.

Printre invitați s-au numărat atât consilieri locali și parlamentari ai partidului, cât și parteneri internaționali din organizațiile asociate. Cel mai mare impact l-au avut discursurile reprezentantelor organizațiilor de tineret din Ucraina. Discursurile lui Yevheniia Fedotova, Aliona Dobryden și Alina Piddubna au ridicat întreaga sală de congres în picioare și au amintit cât de mari pot fi mizele în politică, atunci când au povestit despre obuzele ce cad peste țara lor și despre ororile prin care trec mulți dintre apropiații lor.

„Suntem singura organizație de tineret unde democrația și dialogul chiar contează. În loc să fim simpli lipitori de afișe, discutăm despre temele importante, contribuim la viața și dinamica partidului și transmitem pozițiile și ideile noastre către societate. Nu doar atât, dar avem deschiderea liderilor politici, care au participat fizic la acest congres și care sunt, la rândul lor, printre cei mai tineri politicieni români.
Suntem, de asemenea, prima organizație care a introdus cote de gen la alegerile interne, măsură care sperăm să o vedem aplicată și pe listele pentru parlamentare, fiindcă ne dorim să promovăm femeile în politică. Dacă ești tânără sau tânăr și aderi la valorile noastre, ai șansa să crești și să fii promovat pe bază de merit în USR Tineret. Căutăm liderii politici de astăzi și de mâine” transmite Alexander Bran, președintele USR Tineret Timiș

USR Tineret este cea mai deschisă, democratică și autonomă organizație politică de tineret din România, precum și, fără doar și poate, cea mai tânără.

LĂSAȚI UN MESAJ