A dispărut spiritul civic din Timişoara? Se întreabă cei câțiva protestatari care s-au întâlnit în Piața Sfântu Gheorghe-VIDEO

620

Timişorenii cu spirit civic încearcă din răsputeri să menţină vie flacăra protestelor. Dacă nu se mai strâng în Piaţa Victoriei, seară de seară şi nici weekend de weekend, pentru a „hrăni porumbeii, nu corupţia”, oamenii au vrut să se strângă în Piaţa Sfântul Gheorghe.
Doreau să reînvie agorele din Grecia antică şi să pună la cale ţara. Dar, planul de pe Facebook nu se potriveşte cu cel din târg. La dezbaterea programată pentru ora 18:00 au venit doar … 50 de timişoreni.

Protest Piata Sf Gheorghe 1

Ce doareau organizatorii? Să dezbată corupţia în contextul tăierilor ilegale de copaci. „Duminică vom avea prima întâlnire în piața Sf. Gheorghe, pentru a încerca să transformăm extraordinara mobilizare civică din ultimele săptămâni în activism civic de lungă durată. Ne vom întâlni de acum săptămânal într-o agora contemporană („agora” era o piață publică în orașele Greciei antice unde se țineau adunările publice și se dezbăteau problemele cetății), unde vom discuta problemele aprinse ale momentului, căutând să identificăm împreună soluții și moduri de implicare civică directă. Este foarte important ca de acum înainte să învățăm tot mai mulți să ne implicăm civic și dincolo de vot. Ține de noi să transformăm societatea în care trăim și ține de noi să îi supraveghem și să îi mustrăm pe cei care ne conduc, atunci când greșesc. Haideți să muncim împreună, pentru a reduce distanța dintre noi și ei, dintre cetățeni și autorități!”, anunţau organizatorii  evenimentul pe Facebook.

Pe reţeaua de socializare şi-au anunţat prezenţa aproape 200 de persoane, dar de ieşit nu au ieşit decât un sfert. Cu toate acestea, organizatorii acţiunii spun că vor reveni, chiar şi în număr mic, săptămânal, în Piaţa Sf. Gheorghe, pentru a dezbate problemele din viaţa socio-politică a României.

LĂSAȚI UN MESAJ