A dispărut ”păduricea” de pe strada Prezan

372

Mai mulți arbori care formau o mică pădurice au dispărut de pe un spațiu verde de pe strada Mareșal Constantin Prezan (fosta Lidia). Președintele asociației EcoStuff, Radu Rusu, a postat pe Facebook fotografiile cu dispariția arborilor și a atras atenția autorităților.

Viceprimarul Ruben Lațcău i-a răspuns tot pe Facebook. Edilul susține că tăierea nu putea fi evitată.

”Precum știm cu toții este un proiect în lucru pe Prezan până în sensul de la AEM, proiectul presupune un sens giratoriu la intersecția cu calea Urseni. Inevitabil pentru a face acest sens și pentru a schimba profilul stradal avem nevoie să schimbăm profilul stradal și să intrăm în spațiul verde.

Proiectul ăsta nu l-a gândit Fritz și nici nu semnat Fritz contractul. Pe de-o parte cetățenii de pe Prezan stau în noroaie de 1 an jumate și au nevoia legitimă să se finalizeze cât mai repede lucrările. Asta înseamnă să implementăm proiectul pe care avem contract și pe care l-am recepționat și să executăm lucrare pe care am licitat-o și pe care avem contract. Eu înțeleg și sunt de acord că proiectele acestea sunt prost gândite și făcute, acest lucru nu mai pot să îl schimb în totalitate. Am făcut schimbări pe Prezan multe până acum și vom mai face în continuare pentru a-l îmbunătății, dar eliminarea sensului de acolo este o schimbare pe care nu pot să o fac nici eu nici primarul.

Îți promit că vom planta copaci mari, dar nu pot să opresc acum proiecutul acesta”, a scris Lațcău.

În replica, Radu Rusu spune că, sigur, se putea găsi o altă soluție.

”Știam că trebuie schimbat profilul, necazul vine din tăierea copacilor în locul relocării. Chiar sunt convins că se putea face. Poate la următorii…”, își încheie postarea ecologistul.

Strada a intrat în șantier în vara anului trecut, iar termenul este primăvara lui 2022. Dominic Fritz speră ca lucrările să se încheie însă anul acesta. Constructorul primește pentru obiectiv aproape 42 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ