A dat lovitura la doar 25 de ani! Ce-a reușit să facă timișeanul repectiv

7200

Ambiția de a demonstra că vârsta nu constituie un impediment pentru demararea unei afaceri de succes dă roade. Primele roșii, cultivate în Timiș prin programul guvernamental destinat plantării de tomate, au fost produse deja la Jimbolia, deși suntem abia în luna mai. Pe o suprafață de 6.000 mp de solar, încălzit cu apă termală, un tânăr de 25 de ani produce, în această perioadă, doar tomate potrivit Radio Timișoara.

Darius Bășulescu spune că, în ciuda vârstei, a înțeles că relația cu marile lanțuri de magazine este esențială pentru profit. Respectând condițiile de calitate impuse de hipermarketuri, Darius a obținut, anul trecut, un preț mediu pe kilogramul de tomate de 2,80 lei.

„Nu poți să te prezinți la ei cu o marfă livrată en gros. Pui în baxuri sau în lăzi foarte mari, le pui în curte și pleci. Treaba asta o faci la piață. La supermarket trebuie să mergi cu ambalaj de unică folosință, cu etichete de unică folosință, cu data pe ele, răcite. Nu poți să duci roșiile cu dăunători, cu boli. În schimb, la piață mai fentezi. Dar în ritmul ăsta te fentezi singuri pentru că ajungi să îți închizi poarta pentru că nu ești capabil să faci nici producție, nici calitate”, spune pentru Radio Timișoara Darius Bășulescu.

Cei 3.000 de euro pe care îi va încasa ca bonus de timpurietate de la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Timiș vor fi reinvestiți în afacere.

Tânărul spune că acest program l-a impulsionat să facă producție. Darius Bășulescu mai spune că modernizarea presupune dublarea peretelui solariului, ceea ce l-ar ajuta să planeteze mai repede roșiile pe timp de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ