23.1 C
Timișoara
sâmbătă 4 mai 2024

Ziua națională a Germaniei celebrată și în Banatul de munte

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” din municipiul de pe Bârzava marchează jubileul german prin organizarea a două evenimente.

În data de 3 octombrie se sărbătorește, anul acesta pentru a 27-a oară, Ziua Unității Germane, ziua națională a acestei țări central europene. Atât în Germania, cât și în diverse alte părți ale lumii, acest eveniment se sărbătorește în diferite moduri, în plan central aflându-se desigur istoria prăbușirii sistemul socialist în estul Europei și transformarea acestui spațiu într-unul al valorilor democratice și de respectare al drepturilor omului. Reunificarea Germaniei a însemnat pentru Europa acelor vremuri împlinirea idealurilor de libertate ale poporului german.

Unul dintre evenimentele dedicate acestei sărbători a avut loc la Colegiul Național „Diaconovici – Tietz”, unde s-a desfășurat o întâlnire a elevilor secției germane cu tematică – vacanța în Germania.

De asemenea, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” a fost vernisată o mică expoziție filatelică dedicată aceluiași eveniment, ea putând fi vizitată pe tot parcursul „Decadei Culturii Germane în Banatul Montan”, cea de a XXVII-a ediție, care va debuta vineri, 6 octombrie în județul Caraș-Severin.

Cu prilejul evenimentelor au fost realizate la Reșița o ștampilă filatelică ocazională și un plic filatelic aferent, ambele marcând totodată împlinirea în acest an a 25 de ani de la semnarea „Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”, pe scurt, așa-numitul „Tratat de prietenie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce trebuie să știe credincioșii pentru a preveni incendiile în noaptea de Înviere? Atenționările ISU Banat

În noaptea de Înviere, lumânările și candele aprinse în timpul slujbei pot cauza incendii, dacă nu sunt mânuite cu atenție. Pompierii ISU le recomandă credincioșilor...

,,Fără salarii de 1500-1800 de euro pentru profesori, educația românească se va prăbuși în continuare”

Mircea Miclea, profesor universitar de psihologie la Cluj, antreprenor și psiholog. El a fost, în perioada 2004-2005, Ministru al Educației, iar din 2006, președinte...

Citește și :