Medalii europene pentru Dumbrăvița

98

Dumbrăvițencele Adina Diaconu și Andreea Dragoman se întorc cu tolba plină de la Campionatul European al juniorilor la tenis de masă. Competiția găzduită de Guimaraes s-a încheiat duminică seara aducând patru medalii pentru cele două sportive ale ACS Dumbrăvița.

Argintul cucerit în proba pe echipe a fost doar începutul pentru cele două sportive ce reprezintă județul Timiș în concursuri. Fetele cedaseră în fața Rusiei finala probei pe echipe. Adina Diaconu, desemnată principala favorită în concursul de simplu, s-a oprit în semifinalele întrecerii individuale. A fost învinsă cu 4-4 de azera Jing Ning și s-a mulțumit doar cu medalia de bronz. Colega sa de echipă a fost învinsă în sferturi de o rusoaică, Anastasia Kolish cu 4-1.

Ultima medalie a turneului a venit din concursul de dublu mixt, acolo unde Adina Diaconu a făcut pereche cu Cristian Pletea. Cei doi au avut un parcurs foarte bun până în semifinale unde au cedat în fața rușilor Denis Ivonin/Mariia Tailakova cu scorul de 3-0.

Surprinzător însă cele două fete nu au prins podiumul în proba de duble fete. Campioanele mondiale ale probei s-au oprit în optimi învinse de franțuzoaicele Lucie Gauthier și Nolwenn Fort cu 3-2.

Adina Diaconu este originară din Slatina și evoluează pentru clubul ACS Dumbrăvița de 4 ani. A fost pilonul principal în toate titlurile cucerite de club. Și-a anunțat plecarea de la acest club începând din toamnă, având destule oferte din străinătate. Andreea Dragoman s-a transferat la Dumbrăvița în această iarnă, fiind părtașă la titlul din 2017 cucerit de clubul de lângă Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.