Consilierii PSD așteaptă idei de la cetățenii cartierelor

279

La nivelul Consiliului Local Timişoara încă nu este votat proiectul bugetulului de care va dispune Primăria pentru anul în curs. Aceasta operațiune se va face probabil la proxima sedință. Până atunci, consilierii locali ai PSD-ului fac apel la toţi cetăţenii ce mai vor să facă propuneri sau să aducă informații, ce încă se mai pot transforma în idei utile, să le facă cât mai repede.

Proiectul de buget încă nu este postat public așa că se mai pot include câteva materiale de ultimă oră.

Consilierul local Dan Idolu dorește o cât mai bună colaborare cu administrația Robu. Nu dorește măsuri împotrivă, ci complementare Primăriei. Dânsul dorește o armonizare a relațiilor ce au fost uneori tensionate până acum. „Nu vrem să sară scântei între noi consilierii decât dacă nu există nici o altă cale”.

Cu prilejul întalnirii de azi, consiliera locală Gabriela Popovici a și prezentat foarte pe larg ce și-ar dori grupul pesedist să se realizeze în oraș. A observat că nu toate cartierele orașului au suficiente grădinițe și școli corelate cu necesitățile din zonă. Câteva exemple din aceste locuri mai uitate au fost citate pe loc. Ar fi util de știut că în cartierul Calea Aradului sau în zona Steaua nu există locuri suficiente pentru copiii preșcolari. Chiar într-un cartier modern ca zona Soarelui, în spatele blocului unde locuiește edilul șef al orașului, există o grădiniță într-un apartament de bloc de două camere. Și este vorba de o instituție a statului român nu o mică inițiativă particulară.

Alte propuneri de investiții în infrastructura școlară ar mai fi: câteva săli de sport, din care cele mai urgente sunt la Colegiul Național Bănățean și la Şcoala Avram Iancu (numărul 19) de pe bulevardul Cetății.

În setul de măsuri luate pentru infrastructura municipiului se mai consideră necesară o reabilitare totală a pieței agroalimentare din Calea Șagului (piața Doina) unde vin cetățeni din o bună parte a sudului orașului până la zona Steaua. Aici este necesară cel puțin o hală modernă de carne și lactate. Nici în zona Căii Buziașului, Ciarda Roșie nu stau lucrurile mai bine. Și aici trebuie construită o piață.

Nu trebuie uitat faptul că jumătate din populația orașului locuieste nu locuiește în centru ci în cartierele periferice. Pentru aceștia ar mai fi necesare și câteva zone de agrement pentru tineri, unde să poată practica mișcarea în aer liber. În cartierul Freidorf se are în vedere un teren de sport multifuncțional, iar în zona Ovidiu Balea, la marginea cartierului Mehala, ar putea să apară un complex de bazine de înot cu apă termală. Aici au fost identificate și delimitate hectarele necesare, unde ar putea apărea un modern centru acvatic. Nu toată lumea are posibilitatea sau timpul necesar să meargă în țara vecină, Ungaria, la băile din Gyula, Mako sau Szeged. Ba dimpotrivă, am putea și noi să atragem vizitatori de pe alte meleaguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.