17.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Peste 100 de pietoni, amendați de polițiști, iar 33 de șoferi au rămas fără permisele de conducere!

Polițiștii rutieri din Timișoara au aplicat sute de amenzi în numai 48 de ore. Oamenii legii au organizat o acțiune, timp de două zile, la Timișoara, cu scopul de a reduce și preveni numărul accidentelor de circulație în care sunt implicați pietoni.

Astfel, oamenii legii au amendat atât pietonii care au traversat strada neregulamentar, cât și șoferii care nu au acordat prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii în mod regulamentar.

132 de persoane s-au ales cu amenzi pentru indisciplină pietonală, iar 33 de șoferi au rămas fără permisele de conducere pentru că nu au acordat prioritate pietonilor ce traversau legal.

Polițiștii timișeni vă recomandă să traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă. Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite, iar la orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou.

De asemenea, oamenii legii spun că este bine să apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiţi mai prudenţi.

Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol. Oamenii legii vă recomandă să dați şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

IPJ Timiș atrage atenția că, atunci când traversați strada prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate.

Sursa foto: https://www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :