9.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Gafă la anunţarea premierului desemnat al Republicii Moldova – VIDEO

Situaţia politică de la Chişinău este atât de complicată încât însuşi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a încurcat numele celui desemnat premier: „Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filat…, ăăă, mă scuzaţi… pe domnul Filip”.

Atenţie la minutul 1:20! Stupoare câteva clipe, însă şeful statului a revenit şi… a schimbat premierul!

„Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă propune. Multumesc mult domnului preşedinte. Urmează să începem a lucra aşa precum prevede decretul preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu grupurile parlamentare pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom stradui într-o perioada cât mai scurtă”, a declarat Pavel Filip.

Iniţial, joi seara, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat candidat la funcția de prim-ministru pe Ion Păduraru, secretar general al cancelariei prezidențiale, însă acesta nu s-a bucurat de sprijinul majorităţii parlamentare şi nu a dorit, după cum spunea chiar el, o confruntare cu aceasta.

Majoritatea parlamentară i-a prezentat Președinției o nouă candidatură pentru postul de premier, în persoana ministrului în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, Pavel Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Pe urmele germanilor în Banat”, la Universitatea Politehnica Timișoara, cu profesorul Anton Sterbling

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der Deutschen im Banat...

Peste 200 de lideri de afaceri europeni așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara, premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final. Din cele 7 țări...

Citește și :